Life&style

6 sobnih biljaka koje će uvijek preživjeti - čak i najgore vlasnike

Postoje biljke (na sreću) dovoljno otporne da izdrže i najgore zanemarivanje svojih vlasnika. Ako si "serijski ubojica lončanica" ovo je za tebe

Ako u tvom domu završi neka od tih gotovo neuništivih sobnih biljaka, samo pokušaj zapamtiti da povremeno utažiš njenim potrebama za minimalnim održavanjem i sve bi trebalo biti OK.  

Ukrasna šparoga

Popularni aparagus je mekana biljka koja tolerira više zlostavljanja od drugih paprati - zahvaljujući činjenici da tehnički nije paprat. Asparagus setaceus prilagođava se i svijetlim točkama stana, ali i tamnijim kutovima. Drži zemlju vlažnom i biljka će napredovati.

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Aloe vera

Ti šiljasti listovi definitivno izgledaju cool, a i doista će uspijevati preživjeti na tvom stolu ili noćnom ormariću. Aloja voli neizravno svjetlo plus dobro namakanje svaki tjedan ili dva.

 | Autor:

Možda vas zanima Uz ovaj pomalo šašavi savjet sobne biljke će ti zablistati kao nikad! Rubrika Life&style Life&style

Filodendron

Stotine vrsta filodendrona velikih listova rastu u Zapadnoj Indiji, Meksiku i Brazilu. Biljka voli slabo svjetlo. Jedno upozorenje: vole biti na „suhome“, pa nemoj zalijevati tu biljku više od jednom tjedno. 

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Šeflera

Ovaj zimzeleni grm, također zvana i biljka kišobran zbog prstasto raspoređenih listova, a u suptropskim predjelima biljka hobotnica zbog oblika cvjetova. U našim uvjetima veoma rijetko cvjeta. Vani može narasti i do dva metra visine. Poput mnogih biljaka, može biti blago toksična. Ako joj ne posvetiš puno pažnje, polako će rasti.

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Možda vas zanima Ove biljke ni slučajno nemoj držati u spavaćoj sobi Rubrika Life&style Life&style

Bromelija

Poput ananasa, biljka tamjanikovka pripada obitelji bromeliaceae. Ova biljka je dugotrajna jer proizvodi mlade ili bočne izbojke koji će zamijeniti izvornu biljku. Ove biljke razvijaju se u okruženju s puno izravne svjetlosti, a osobito vlažnim područjima, unutrašnjim i vanjskim. Zahtjeva vrlo malo održavanja i na vrlo vrućim danima - preporučuje se tek prskanje vodom središnjeg dijela biljke. Držite je podalje od hladnog propuha.

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Zamija

"ZZ biljka, službenog naziva zamioculcas zamiifolia, potječe iz Istočne Afrike, no uspjeva bilo gdje tako da je nazivaju i "kraljicom neuništivih biljaka". Dobro podnosi sve tri greške koje rade ubojice kućnih biljaka: nezalijevanje, premalo svjetla i vrlo suh zrak. Prekrasna biljka tamnozelenih, sjajnih listova, može i u kući narasti više od metra. Ne treba mnogo vode jer ima gomoljasti korijen iz kojega raste.

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0