Life&style

S ovih 5 trikova ćeš se rano ujutro razbuditi čak i bez duple kave

  • Ne voliš se buditi rano (a tko voli?!)
  • Zapravo, nije baš tako lako „pokrenuti“ tijelo rano ujutro
  • Otkrit ćemo ti kako to lako možeš napraviti – čak i bez crne kave!

Najčešći „recept“ za ranojutarnje razbuđivanje je naša vjerna pratiteljica: crna kava! Međutim, postoji nekoliko trikova kako ćeš ujutro postati fit i to bez duple doze kofeina. 

1. Sport ujutro 

Sport ujutro rastjeruje jade i brige? Da, to je istina! S time ne mislimo da trebaš napraviti naporan kružni trening cijelog tijela. Dovoljno je nekoliko joga vježbi kako bi pokrenula tijelo. Savjet: postoje posebne vježbe koje možeš napraviti dok si još u krevetu. Malo progooglaj i kreni s treningom dok si još u toplom krevetu. 

via GIPHY

2. Svježi zrak 

Čim ujutro zazvoni budilica, odmah ustani i otvori širom prozor. Najbolje je ako odeš na balkon ili u vrt te ostaviš svježem zraku da napravi ostalo. Tvoje će se tijelo probuditi bez da si popila šalicu kave ili čaja i bit ćeš spremna za dan koji te očekuje. 

Možda vas zanima Evo što se događa s tvojim mozgom ako odmah nakon buđenja gledaš mobitel Rubrika Life&style Life&style

3. Popij čašu vode 

Umjesto da ujutro piješ neki kofeinski napitak, pokušaj popiti najobičniju čašu vode. Kad popiješ nekoliko gutljaja vode ujutro, tijelo će ti se odmah probuditi, jer će se aktivirati organi i druge tjelesne funkcije. 

via GIPHY

4. Slušaj glazbu 

Jednostavno si ujutro nakon buđenja pusti omiljenu pjesmu. To ti može pomoći da budeš fit za dnevne izazove. Naime glazba povisuje krvni tlak te proširuje zjenice. To znači da se tijelo polako budi. Osim toga, glazba podražuje područja u mozgu koja su odgovorna za kretanje i emocije. 

5. Hladan tuš 

Posljednja šansa je, naravno, hladan tuš. To baš i nije toliko zabavno, ali ćeš se jako brzo razbuditi. Naime, hladna voda podražuje područja mozga koja su zaslužna da u trenutku postaneš budnija. Osim toga, šok od hladne vode aktivirat će izmjenu tvari. To će otjerati svaki umor, garantirano! 

via GIPHY

Možda vas zanima Postoji nekoliko razloga zašto ne bismo trebali koristiti mobitel umjesto budilice Rubrika Life&style Life&style
Photo: Unsplash/Deva Williamson

Komentari 0