Life&style

S ova 4 trika će tvoj dom uvijek izgledati čist bez previše napora i živciranja

  • Redovito čistiš i pospremaš svoj dom, ali ipak imaš osjećaj da nikada nije čist kako treba? 
  • Bez brige, potražili smo pomoć stručnjakinje i dobili odgovore
  • Problem ćeš riješiti s pomoću ova četiri mudra trika 

Stalno čistiš, a ipak imaš osjećaj da stan nije dovoljno uredan i čist? Kadi Delude, stručnjakinja za čišćenje i vlasnica tvrtke „Wizard of Homes NYC“, dala je nekoliko sjajnih savjeta koji pomažu kod ovog problema. 

1. Pospremi nepotrebne stvari 

Ako uredno pospremiš svari koje ne trebaš svaki dan, stan će ti odmah djelovati urednije. Dokumenti, novine, časopisi, glačalo i slične stvari pospremi u skrivena spremišta i prostorija će odmah djelovati veće i slobodnije. Svakodnevne stvari, poput ključeva i novčanika, drži na dohvat ruke. Najbolje u košarici kod ulaza kako bi važne stvari imala na jednom mjestu. 

via GIPHY

Možda vas zanima 12 stvari koji profesionalci svaki dan pospremaju za savršeno uredan dom i to - bez velikih čišćenja Rubrika Life&style Life&style

2. Kuhinju treba stalno čistiti 

Kuhinja će biti najurednija ako je stalno održavaš čistom. Dakle, umjesto da jedan dan u tjednu čistiš kuhinju, očisti je nakon svakog korištenja. Tako ćeš dugotrajno uštedjeti puno vremena. Male aparate, poput tostera, miksera, sokovnika i slične, očisti nakon upotrebe te odmah pospremi. Korišteno posuđe poslaži u perilicu ili odmah operi. Naravno, prebriši radne površine i štednjak nakon kuhanja. Tako će kuhinja uvijek biti čista. Temeljito čišćenje, poput pranja fuga na pločicama, čišćenje pećnice i slično, napravi kad vidiš da je vrijeme za to. 

3. Praktično pospremi sredstva za čišćenje 

Svoja sredstva za čišćenje i krpe najbolje je držati na dohvat ruke. Tako možeš u hodu nešto prebrisati u kupaonici te očistiti ogledalo i slavinu. Ako negdje sakriješ sredstva za čišćenje, teže će se aktivirati želja za čišćenjem.

via GIPHY

Možda vas zanima Ovih 5 pogrešaka mogu učiniti tvoj dom manje ugodnim mjestom za boravak Rubrika Life&style Life&style

4. Drži nered u šahu 

Kako ne bi nastao veliki nered te kako bi stan uvijek izgledao uredno, trebaš paziti na neke stvari. Odjeću odmah pospremi nakon svlačenja, sokne baci u košaru za prljavo rublje (a ne na pod), boce od šampona posloži na svoje mjesto nakon tuširanja, a pisma odmah otvori i sortiraj. Ti jednostavni trikovi pomoći će ti da se nered ne gomila danima te da na kraju moraš investirati puno vremena za čišćenje i spremanje. Male stvari mogu spriječiti veliki nered! Pospremi krevet svako jutro, posloži jastuke na sofi ili pospremi cipele iz hodnika u ormar. 

Photo: Shutterstock/Getty

Komentari 0