Life&style

Ovih 5 pogrešaka mogu učiniti tvoj dom manje ugodnim mjestom za boravak

  • Naš dom bi uvijek trebao zračiti unutarnjom toplinom i dobrim vibracijama 
  • Međutim, to nije uvijek slučaj 
  • Ovih pet pogrešaka mogu svaki dom brzo učiniti neugodnim 

Ugodan dom je poput balzama za našu dušu. Međutim, kod preuređenja i ukrašavanja može se dogoditi da djeluje hladno i neudobno. Krivicu za to mogu imati ove pogreške kod namještanja… 

1. Prazni zidovi 

Svejedno je za koji stil uređenja stana ćeš se odlučiti - ne smiju svi zidovi biti prazni! Čak i kod modernih, minimalističkih uređenja ne smiju na zidovima nedostajati slike ili ukrasi. Savjet: tko ne želi više stvari staviti na zid, neka odabere jednu koja privlači poglede – i već prostorija neće izgledati tako prazno. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amanda (@thisgirlcanshopcom)

2. Nema sobnih biljaka 

Djelovanje sobnih biljaka se često podcjenjuje, a to je zapravo najjednostavniji trik da se prostor u tren oka učini ugodnijim. Pobrinut će se za više života te dobar zrak u prostoriji. 

Možda vas zanima Ovih 5 detalja u tvom domu otkriva mnogo toga o tvojoj osobnosti Rubrika Life&style Life&style

3. Premalo „tekstila“ u prostoriji 

Što je manje „tekstila“ u prostoriji, to ovaj djeluje neudobnije. Naravno, to ne znači da trebaš prostorije pretrpati tepisima, jastucima i sl., ali poneki komad u pokojem uglu ne može štetiti. Savjet: nabavi „tekstil“ u jednoj nijansi boje kako bi pojedini komadi bolje odgovarali jedno drugome. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by H&M HOME (@hmhome)

4. Nema indirektnih izvora svjetla 

Svejedno radi li se o kuhinji, dnevnoj sobi, spavaćoj sobi ili kupaonici: nemoj štedjeti na indirektnom svjetlu, svjetiljkama, lampicama i svijećama. Navečer će toplo svjetlo dati ugodnu atmosferu prostoriji. 

5. Samo jedna boja zidova

Isključivo bijeli zidovi mogu u velikim prostorima, poput dnevne ili spavaće sobe, djelovati vrlo hladno i sterilno. Kako bi dobili ugodniju atmosferu, nabolje je neke površine obojati drugom bojom. Doduše, to ne mora biti napadna boja; dovoljan je nježni sivi ili bež ton kako bi se postigao učinak ugode. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 180qm (@180_qm)

Možda vas zanima H&M je najavio novu suradnju! Evo koja slavna dizajnerica kreira posebnu liniju za dom Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/Getty

Komentari 0