Life&style

Ove 4 stvari u svom domu moraš barem jednom godišnje provjeriti i eventualno baciti

  • Osim što će tvom domu dobro doći pospremanje i čišćenje, dobro će doći i tvojoj duši 
  • Međutim, sklone smo „zaobići“ neke stvari 
  • Ove četiri stvari ni u kom slučaju nemoj zaboraviti 

Većina nas je u proljeće doista marljivo te osim što očistimo ormare s odjećom, temeljito počistimo kuhinju, kupaonicu te ostale bi dobro došlo potrebno temeljito čišćenje te uredno sortiranje.

Ove 4 stvari često zaboravimo premda bismo ih trebali srediti najmanje jednom godišnje 

1. Beauty proizvodi 

Svejedno radi li se o kremi za sunčanje, pilingu ili puderu: i make up te proizvodi za njegu imaju rok trajanja! Kod većine proizvoda je datum na samom proizvodu (sa stražnje strane). Međutim, ako je proizvod izgubio boju ili čudno miriše, krajnje je vrijeme da ga se riješiš. 

Možda vas zanima Odsad nemoj više bacati iscijeđeni limun – otkrit ćemo ti kako ćeš ga iskoristiti Rubrika Life&style Life&style

2. Konzerve i spakirano jelo 

Konzerve često nisu baš najzdravije rješenje, ali savršene su za dane kad nemaš volje dugo stajati u kuhinji. Jelo iz limenke ima prednost da dugo traje – premda konzerve ne traju vječno. Dakle, provjeri rok trajanja na konzervama i raznim spakiranim jelima. Limenke kojima još vrijedi rok trajanja, ali imaju čudne deformacije ili su napuhnute, također trebaš baciti jer je moguće da sadrže otrovne tvari. Inače se i tjestenina i riža mogu pokvariti. 

3. Medicinski ormarić

Budi iskrena: kada si zadnji puta pospremila medicinski ormarić? Sada je krajnje vrijeme da se riješiš starih tableta protiv glavobolje, sirupa protiv kašlja, kondoma i sličnih kvarljivih stvari. Ako uzmeš lijek kojem je istekao rok trajanja, neće imati svoje pravo djelovanje, a čak se mogu pojaviti i neugodne nuspojave. 

4. Hrana za kućne ljubimce 

Kao što se mogu pokvariti namirnice za ljude, tako se mogu pokvariti i namirnice za životinje. Provjeri hranu za ljubimce i pogledaj je li datum valjan. Ako nije, baci je – nikako nemoj hraniti starom hranom svoje ljubimce. 

Možda vas zanima S ovim genijalnim trikom plastične posude za hranu će ti opet biti savršeno čiste Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/Getty

Komentari 0