Life&style
M Design namještaj i dekorativni predmeti

Ručno rađeni namještaj i ukrasni predmeti mladog domaćeg brenda M Design su nas osvojili

  • M Design mali je brend namještaja i dekorativnih predmeta u čijoj je proizvodnji i stvaranju snage udružio mladi bračni par
  • Njihova raznolika ponuda oduševila nas je jednostavnim i praktičnim dizajnom koji se uklapa u svako uređenje interijera
  • Uz aktualnu ponudu, od M Designa uskoro možemo očekivati i posebnu kolekciju dekorativnih predmeta za Božić!

Namještaj posebnog i praktičnog dizajna uvijek lako privuče pozornost, a upravo takvi komadi namještaja, kao i ukrasnih predmeta nalaze se u ponudi mladog brenda M Design. O njihovim počecima, inspiraciji za dizajne te detaljima o izradi, razgovarali smo s bračnim parom koji stoji iza brenda, Danijelom i Sunčicom Kelavom.

M Design namještaj i dekorativni predmeti | Autor: M Design M Design M Design dekorativni predmeti

"U srpnju prošle godine smo se doselili u Hrvatsku nakon pet godina života u Njemačkoj. U blizini Zagreba, točnije u Zagorju, smo pronašli staru drvenu kuću koju smo adaptirali u naš savršen dom. U procesu renovacije kuće i izgradnje radione, gdje smo mnogo stvari sami osmislili i izradili, narasla je naša želja za pokretanjem small businessa koji bi bio baziran na izradi namještaja i ukrasnih detalja za uređenja doma", otkrili su Daniel i Sunčica o tome kako je sve s brendom krenulo te odakle ideja za pokretanjem brenda, ali i kako je njihov mali brend dobio ime. Naime, slovo M u nazivu M Design odnosi se na njihovu malenu kćer Millu!

M Design namještaj i dekorativni predmeti | Autor: M Design M Design M Design dekorativni predmeti

M Design je mladi brend, osnovan tek ove godine, no u svojoj ponudi već imaju više proizvoda koji se izdvajaju svojim dizajnom. "Svi naši proizvodi su 100% unikatni jer sve radimo ručno, od miješanja raznih nijansi do samog dizajna i krajnjeg izgleda. Inspiraciju pronalazimo doslovno u svemu: promjenama godišnjih doba, trenutnim trendovima, nostalgiji za retro predmetima. Uvijek skupljamo ideje za koje se nadamo da će ugledati “svjetlst dana”. Često ispunjavamo i specijalne želje naših kupaca, pa nam ideja nikada ne manjka", kažu Daniel i Sunčica te dodaju kako se gotovo svakodnevno trude proširiti ponudu, u kojoj se nalaze i svijećnjaci, dekorativni ukrasi za police, male vaze za sukulente

M Design namještaj i dekorativni predmeti | Autor: M Design M Design M Design svijećnjak

Otkrili su i kako su trenutno "već u procesu dizajniranja specijalne božićne kolekcije koja će sadržavati mnoštvo dekorativnih proizvoda i ukrasa za bor kako od betona, tako i od samog drva".

M Design namještaj i dekorativni predmeti | Autor: M Design M Design M Design stolić

Supružnici su međusobno podijelili i izradu pojedinih predmeta pa je tako za izrade dekorativnih predmeta od eko betona jesmonitea zadužena Sunčica, dok je Danijelu pripala zahtjevnija izrada namještaja od raznih vrsta drva. Od materijala jesmonitea je sve i krenulo, opisala je Sunčica, budući da su na Instagramu uočili podložak za nakit izrađen upravo od ovog materijala te je za njih bio nešto sasvim "novo i nepoznato".

M Design namještaj i dekorativni predmeti | Autor: M Design M Design M Design podlošci

"Jesmonite je gipsana masa koja se veoma brzo suši, iznimno je čvrsta i koristeći silikonske kalupe dobijemo predivne dekorativne predmete. Naziv ECO beton, jesmonite ponosno nosi jer zapravo nakon izrade željenog predmeta nema ni malo otpada. Ovisno o kalupu kojeg posjedujemo, u mogućnosti smo izraditi razne veličine i oblike podložaka koji imaju raznovrsnu upotrebu u našim domovima, od posudice za odlaganje nakita do poslužavnika za kavu ili stalka za svijeće", ispričala nam je Sunčica.

Možda vas zanima Nova Modulova kolekcija namještaja: Stolci, fotelje i kreveti s potpisom poznatog osječkog dizajnera Rubrika Life&style Life&style

Što se tiče korištenja drva, Sunčica nam je pojasnila kako "drvo sami pripremamo i obrađujemo za izradu produkta, što znači malo duži proces do finalnog proizvoda, ali je opet najbolja garancija za kvalitetu jer smo sigurni da smo odradili sve kako treba. U našoj radioni sami odstranjujemo koru drveta, stanjujemo ga na željenu debljinu, dalje obrađujemo i režemo po traženim dimenzijama, potom po potrebi lijepimo u ploče od kojih će na kraju biti izrađen određeni komad namještaja. Metalna postolja za stolove, kao i drvene nogice za namještaj također izrađujemo sami,  dok završene detalje i odabir boja dogovaramo sa kupcima".

M Design namještaj i dekorativni predmeti | Autor: M Design M Design M Design stolić

Sunčica je napomenula i koliko im je bitno da ispune želje svojih kupaca te da budu zadovoljni završnim proizvodom koji im M Design isporuči. 

M Design namještaj i dekorativni predmeti | Autor: M Design M Design M Design podložak

Od svih predmeta u ponudi M Designa, Sunčica je posebno izdvojila stolić za dnevni boravak. "Posebno smo ponosni na unikatni stolić za dnevni boravak, koji je izrađen u skandinavskom stilu. Ploča stola je izrađena kombiniranjem drva trešnje, jasena i oraha, dok su noge izrađene od jasena. Iznimno zanimljiv dizajn koji smo dobili naizmjeničnim slaganjem različitih vrsta drva". 

M Design namještaj | Autor: M Design M Design M Design stolić u skandinavskom stilu

Sunčica nam je objasnila i kako cijene njihovih proizvoda ovise o korištenim materijalima i njihovoj veličini. Tako "cjenovni rang dekorativnih predmeta od jesmonitea ovisi o njihovoj veličini pa se mali okrugli podlošci za čaše ili prstenje mogu naručiti po cijeni od 40 kuna, dok je cijena većih ovalnih podložaka 120 kuna, u što je uključena i poštarina za područje RH. Što se namještaja tiče, masivni blagovaonski stol izrađen od drva oraha s metalnim postoljem, dužine 140 cm i širine 95 cm se može naručiti po cijeni od 3500 kuna, dok je cijena za noćne ormariće ili ukrasne komode oko 400 kuna, ovisno materijalima korištenim za finalnu izradu". 

M Design namještaj i dekorativni predmeti | Autor: M Design M Design M Design stol

S nestrpljenjem iščekujemo novu božićnu kolekciju M Designa, a dotad više fotografija njihovih proizvoda te informacija o brendu i narudžbama može se pronaći na njihovom službenom Instagram profilu, @m.design_home!

Qushin Možda vas zanima I naši ljubimci zaslužuju vrhunski namještaj, a domaći brend Qushin ima najslađe stvari Rubrika Life&style Life&style
Photo: M Design
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    lijepo