Life&style
Nick Bailey

7 fantastičnih Instagram profila koje će obožavati svi koji vole cvijeće i vrtlarenje

  • Instagram je uvijek odlično mjesto za inspiraciju i kreativnost, a posebno kad se radi o nečemu lijepom poput cvijeća i uređenja vrta
  • Ove opuštajuće aktivnosti imaju mnoštvo poklonika koji uživaju u stvaranju vlastitih malih, zelenih svjetova 
  • Zato smo izdvojili 7 prekrasnih Instagram profila koji će te sigurno inspirirati i za vlastito uređenje i brigu  o vrtu!

Na Instagramu se svakodnevno pojavljuju novi profili predivnih dizajna vrtova i posađenog cvijeća koje je jednostavno užitak gledati. Svi ljubitelji lijepo uređenog vrta ili cvjetnjaka vole se inspirirati novim idejama kojima onda mogu upotpuniti i svoje zelene oaze kod kuće, a mi smo pronašli sedam Instagram profila koji na različite načine prezentiraju ljubav prema cvijeću i uređenju vrta.

Neovisno o tome jesi li iskusna vrtlarica ili tek počinješ učiti sve o sadnji i brizi o biljkama, u nastavku ćeš se sigurno inspirirati za svoj sljedeći vrtlarski pothvat! 

Predivni vanjski vrtovi, preslatki sukuletni, stvaranje komposta, egzotične biljke samo su dio sadržaja kojeg možeš pronaći na sljedećim Instagram profilima!

1. @fairyblooms pravi je raj sa sukulentima

Sukulenti su mnogima omiljen izbor biljke jer su neobičnog i efektnog izgleda te ih doista ima bezbroj vrsta, a istovremeno nisu zahtjevne za održavanje.

Inspiracija za uređenje vrta | Autor: @fairyblooms @fairyblooms Sukulenti

Zbog svojeg egzotičnog izgleda lijepo će upotpuniti svaki prostor, a na profilu @fairyblooms pronaći ćeš raznobojne i dinamično aranžirane razne vrste sukulenata koje ćeš odmah poželjeti imati kod kuće!

Inspiracija za uređenje vrta | Autor: @fairyblooms @fairyblooms Sukulenti

Osim lijepih fotografija sukulenata, saznat ćeš i nešto više o pojedinim vrstama koji često stoje u opisu fotografija. 

Inspiracija za uređenje vrta | Autor: @fairyblooms @fairyblooms Razne vrste sukulenata

2. Predivan botanički vrt @conservatoryofflowers oaza je neobičnih, egzotičnih, ali i ugroženih biljaka

Conservatory of Flowers staklenik je i prekrasno uređen botanički vrt u San Franciscu. Vanjski dizajn građevine u kojoj se nalazi vrt je bijele boje, što je u savršenom kontrastu s predivnim i raznolikim biljkama koje imamo priliku vidjeti unutra.

Botanički vrt @conservatoryofflowers | Autor: @conservatoryofflowers @conservatoryofflowers Interijer botaničkog vrta Conservatory of Flowers

Raznolike boje i mnogo vrsta cvijeća, posebno onih neobičnih u njihovom mirnom vrtu privlače sve ljubitelje hortikulture, a sigurno će predivnim fotografijama na Instagramu privući i tebe.

Inspiracija za uređenje vrta | Autor: @conservatoryofflowers @conservatoryofflowers Botanički vrt @conservatoryofflowers

Conservatory of Flowers u svojim objavama osim estetskog, nudi i edukativni karakter, gdje za svaku prikazanu biljku možeš saznati i kakve je vrste te nešto više o njoj!

Botanički vrt @conservatoryofflowers | Autor: @conservatoryofflowers @conservatoryofflowers Botanički vrt @conservatoryofflowers

3. Tajne francuskog življenja uz @sharonsantoni

Inspiracija za uređenje vrta | Autor: @sharonsantoni @sharonsantoni Uređenje vrta u Francuskoj

Sharon Santoni dizajnerica je vrtova i autorica knjige “My French Country Home”, o načinu života u Francuskoj. Fotografije njenog predivno uređenog vrta na francuskom ladanjskom imanju izgledaju čarobno, a Sharon ih rado dijeli sa svojim pratiteljima.

Cvjetnoj bajci koju Sharon stvara na svojem Instagramu lako se prepustiti te osjetiti privrženost s kojom uređuje svoj vrt! 

Inspiracija za uređenje vrta | Autor: @sharonsantoni @sharonsantoni Uređenje vrta u Francuskoj

Cvjećarnica Samonikla Možda vas zanima Najljepše cvijeće Instagrama: Na ovim hrvatskim profilima pronašli smo predivne i originalne bukete Rubrika Life&style Life&style

4. @thegoodlifeainteasy odaje tajne domaćeg uzgoja hrane i uređenja vrta

Iza profila @thegoodlifeainteasy stoji britanska vrtlarica Rachel, iz Surreyja. U svojem vrtu Rachel uzgaja sve, od raznovrsnog voća i povrća do predivnog cvijeća u šarenim bojama, a u vrtu uživaju i njene kokoši.

Inspiracija za uređenje vrta | Autor: @thegoodlifeainteasy @thegoodlifeainteasy Domaći uzgoj povrća i cvijeća

U njenom vrtu, u kojem želi posaditi što više toga kako bi njena obitelj koristila što više domaće uzgojenog voća i povrća, Rachel često pomažu i njena djeca!

Inspiracija za uređenje vrta | Autor: @thegoodlifeainteasy @thegoodlifeainteasy Uzgoj cvijeća u vrtu @thegoodlifeainteasy

U jednoj od svojih objava Rachel se osvrnula i na to kako je mislila da će uzgoj voća biti mnogo teži od uzgoja povrća, no otkrila je kako to ipak nije tako te da uspijeva pronaći načine za što lakši uzgoj.

Inspiracija za uređenje vrta | Autor: @thegoodlifeainteasy @thegoodlifeainteasy Domaći uzgoj povrća

5. Na profilu @nickbailey365 pronaći ćeš preporuke najraznolikijeg mirisnog cvijeća

Inspiracija za uređenje vrta | Autor: @nickbailey365 @nickbailey365 Dizajn vrta prema Nicku Baileyju

Nick Bailey je dizajner vrtova i hortikulturist čije stvaralaštvo na Instagramu prati 57 tisuća ljudi. Predivne fotografije i odlične ideje koje možeš iskoristiti i pri vlastitom uređenju vrta svakodnevni su dio Nickovog profila.

Inspiracija za uređenje vrta | Autor: @nickbailey365 @nickbailey365 Preporuke cvijeća dizajnera Nicka Baileyja

Na Nickovom Instagramu, uz njegove dizajne vrtova i cvjetnjaka, mogu se pronaći i dijelovi iz emisije BBC Gardeners’ World Live, koju Nick snima za BBC, kao i preporuke predivnog cvijeća koje će zasigurno izgledati predivno i u tvojem vrtu.

Inspiracija za uređenje vrta | Autor: @nickbailey365 @nickbailey365 Uzgoj cvijeća prema dizajneru vrtova Nicku Baileyju

6. Nauči kako stvarati kompost na profilu@the_worm_monger

Inspiracija za uređenje vrta | Autor: @the_worm_monger @the_worm_monger Uzgoj povrća

Instagram profil @the_worm_monger osvojit će te inspirativnim načinom življenja sa što manje stvaranja otpada, proizvodnjom komposta i raznolikim proizvodima iz domaćeg uzgoja.

Iako možda ne privlači ljepotom, ovaj profil svakako će ti biti koristan ako želiš naučiti više o življenju u skladu s prirodom, a saznat ćeš i koliko su mali crvi zapravo korisni kod procesa komposta.

Inspiracija za uređenje vrta | Autor: @the_worm_monger @the_worm_monger Uzgoj povrća

7. Sve o uzgoju cvijeća i vrtlarstvu kroz modu iz 50-ih pronađi na @thegardenettes

Inspiracija za uređenje vrta | Autor: @thegardenettes @thegardenettes Uzgoj povrća

The Gardenettes su Instagram profil posvećen vrtlarstvu, izradi sam projektima te kuhanju. Iza @thegardenettes su Chloe Thompson i Melissa King, koje možeš i zasebno pratiti na njihovim profilima.

Posebnost ovog profila je i u načinu predstavljanja sadržaja, gdje su The Gardenettes odjevene u modne kombinacije inspirirane modom iz 50-ih godina prošlog stoljeća!

Inspiracija za uređenje vrta | Autor: @thegardenettes @thegardenettes Uzgoj povrća

Možda vas zanima 10 vrsta mirisnog cvijeća koje će svaki vrt i terasu ispuniti prekrasnim miomirisom Rubrika Life&style Life&style


 

Photo: Instagram@nickbailey365

Komentari 0