- Brzi recepti su nam uvijek dobrodošli, pogotovo u ovo doba godine kad se sve ponovno ubacuje u 'višu brzinu'
- misGASTRO ima jako dobar recept za prefine zapečene njoki, a priprema je vrlo jednostavna
- Zabilježi ovaj recept i u manje od pola sata napravi ukusan ručak za cijelu obitelj
Brzi i ukusni zapečeni njoki sa mozzarellom i špinatom zadovoljit će nepca i onih najizbirljivijih! Aromatičan, jednostavan umak sa špinatom i rajčicama uz dodatak meda i mozzarelle, daje ovom jelu fantastičan okus. Za dodatnu aromu, koristi rajčicu sa začinskim biljem.
Za pripremu i pečenje trebat ćeš izdvojiti 30 minuta, a količina je dostatna za 4 porcije.
Sastojci:
- 1 žlica maslinovog ulja
- 3 češnja češnjaka, oguljena i zdrobljena
- 1 veliki luk oguljen i sitno nasjeckan
- 700 g pasirane rajčice
- 1 žličica meda
- 80 g baby špinata
- sol i svježe mljeveni crni papar
- 800 g svježih njoki
- 300 g mozzarelle
Po želji:
- 25 g svježeg bosiljka
- svježe naribani parmezan za posluživanje
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 200 C.
- U velikoj tavi zagrij maslinovo ulje (koristi tavu koja može ići i u pećnicu). Dodaj češnjak i luk, pirjaj ih 5 minuta dok ne omekšaju.
- Dodaj rajčicu, med, špinat, sol i papar te njoke. Također, ako koristiš, dodaj svježi bosiljak. Pirjaj oko 5 minuta dok se sastojci ne sjedine, a špinat počne venuti.
- Zatim dodaj mozzarellu narezanu na komadiće.
- Pripremljeno jelo stavi u pećnicu na otprilike 15 minuta, dok mozzarella ne poprimi zlatno smeđu boju.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.