Life&style

Neodoljiva domaća pita od blitve i sira na sasvim drugačiji način

  • Tradicionalni recepti na malo drugačiji način uvijek su omiljeni u našim domovima
  • Stoga jedva čekamo ispuniti kuhinju divnim mirisima i okusima fine domaće pite od svježeg sira i blitve...
  • missGASTRO ima sjajan recept za ovo tradicionalno i neodoljivo jelo 

Nešto drugačija verzija pite od sira od vas će zahtijevati da umijesite tijesto, a zatim ukomponirate blitvu i špinat u sredinu, pa sve zajedno ubacite u pećnicu.

Dok se pita peče, pripremiti možete umak od grčkog jogurta i omiljenog začinskog bilja, pa pitu poslužiti uz takav kremast i aromatičan dodatak ili tek čašu mlijeka.

Prije no što pitu stavite u ugrijanu pećnicu, premažite je otopljenim maslacem i žumanjkom kako bi imala što hrskaviju koricu nakon pečenja.

Možda vas zanima Neodoljiva pašteta od tune: Savršena delicija kod koje je poželjno zaigrati se s okusima Rubrika Life&style Life&style

Za pripremu tijesta trebat će vam:

  • 550 g brašna
  • voda
  • 2 žlice ulja
  • 1 žlica suhog kvasca


Za nadjev vam je potrebno:

  • 800 g blitve
  • 500 g svježeg sira
  • 4 kom jaja
  • sol
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 4 žlice kiselog vrhnja

 | Autor: Instagram @mumsatthetable Instagram @mumsatthetable

Priprema:

  1. Pomiješajte sve sastojke za tijesto i dobro ga razradite rukama.
  2. Nakon toga zarolajte smjesu u kuglu, spremite u posudu i prekrijte prozirnom folijom, ostavite sa strane.
  3. Očistite i operite blitvu pa je izrežite na trakice i stavite na kuhinjski papir da se upije višak tekućine. U loncu ugrijte maslinovo ulje pa dodajte blitvu.
  4. Sve dobro posolite i promiješajte te stavite na umjerenu vatru. Pržite dok blitva ne uvene pa sve ocijedite i pomiješajte sa svježim sirom, jajima i vrhnjem.
  5. Tijesto podijelite na pola pa razvaljajte dvije polovice na jednake dijelove.
  6. Jedan dio tijesta stavite na dno kalupa koji ste najprije premazali maslacem. Na podlogu od tijesta stavite nadjev od sira, vrhnja, jaja i blitve.
  7. Prekrijte drugim tijestom. Po površini izbodite rupe.
  8. Premažite otopljenim maslacem i žumanjkom.
  9. Pecite na 200 stupnjeva oko 45 minuta ili dok ne poprimi zlatnu boju.
Možda vas zanima Zara Home izbacila je hrpu sjajnih recepata, mi smo izabrali 7 nama najdražih Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: Stock Food
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Odlično