Life&style

Rougemarin City poziva na prefinu salatu od muškatne tikve, a to zvuči kao poziv koji se ne odbija

  • Siječanj je mjesec u kojem je većina ljudi na odvikavanju. Od hrane, pića, trošenja, tulumarenja...
  • Rougemarin City je pokazao da se u ovom slučaju ne trebamo bojati kad je riječ o hrani
  • Teške zalogaje jednostavno možemo zamijeniti lakšima, a pritom ipak uživati u svakom zalogaju

Nažalost ili nasreću, vrijeme blagdanskih gozbi je iza nas, početak nove godine uvijek je vrijeme za lagani detoks i povratak u stvarnost. Ponovno zbrajamo i oduzimamo kalorije, izbjegavamo nepotrebne zalogaje, a duge siječanjske šetnje vraćaju nas polako u život. Oni hrabriji i motiviraniji su već krenuli s vježbanjem, a ostali su se ipak odlučili za varijantu - korak po korak.

Jedan od prvih koraka su laganiji obroci, a pritom ne moramo nužno žrtvovati uživanje u hrani. Tako su nas iz Rougemarin Cityja razveselili njihovim prijedlogom za ručak ili večeru, a radi se o prefinoj salati od muškatne tikve.

"Nakon teške i tradicionalne hrane u kojoj smo uživali tijekom blagdana, predlažemo jednu lakšu, ali jednako ukusnu opciju u Rougmarin Cityju: salata od muškatne tikve" napisali su na društvenim mrežama ovog popularnog lokala u Petrinjskoj ulici u Zagrebu i dodaju:

"Ova lagana, ali zasitna salatica sastoji se od muškatne tikve, pečene ricotte, nara, mix mladih salatica, cous-cousa i tostiranih lješnjaka. Uz pita kruh ili bez njega, ovisi kako tko preferira. Lagano, ali hranjivo jelo kako biste organizam odmorili od pečenja, bunceka i adventskih kobasica."

 

Sudeći prema navedenom, ne sumnjamo da ćemo jednako uživati i u ovoj finoj deliciji.

Možda vas zanima Zapečeni slanutak s feta sirom: odličan obrok pun proteina za dane kad nam se ne jede meso Rubrika Life&style Life&style

U kuhinji Cityjevog starijeg brata Rougemarina, u Folnegovićevoj 10, također pripremaju ukusne salate. Njihov prijedlog za siječanjski detoks je nešto konzervativniji, ali cezar salata pripada vrhunskim klasicima među salatama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rougemarin (@rougemarin.hr)

Dokaz je to da i salate više nisu zloglasne kao što su nekad bile...

Možda vas zanima Salata od pečene bundeve, rikole i feta sira zvuči kao sjajna ideja za lagani zalogaj Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @rougemarincity_zagreb

Komentari 0