Life&style

Salata od pečene bundeve, rikole i feta sira zvuči kao sjajna ideja za lagani zalogaj

Ako tražiš ideju za neki lagani ručak ove jeseni, možda će ti nova omiljena postati baš ova salata od pečene bundeve i feta sira. Već zamišljaš slatkoću bundeve i slani feta sir u kombinaciji, sigurni smo!

Ništa ne govori jesen tako očito kao bundeva. I izgledom i okusom i mirisom. S druge strane, salatu više nekako vežemo uz ljeto, ali razloga za to nema. Dokazat ćemo ti to već samim nazivom recepta: salata od pečene bundeve i feta sira. Sigurno smo da je salata ovako na velika vrata ušla u tvoj jesenski meni.

No, osim tog što zvuči slasno, moramo ti reći da ćeš kad pojedeš tu salatu definitivno profitirati u svakom pogledu. Znaš li da se bundeva sastoji od 94% vode? Već je to dovoljno da znaš da nećeš puno pogriješiti ako ju pojedeš, jer to ujedno znači da nema puno kalorija, a to je uvijek dobra stvar. Iako je ljeto gotovo, neće biti naodmet to što bundeva ima puno beta karotena, jer će tvoja koža uvijek profitirati od tog. A tu su i vitamini kojima je krcata i koji popravljaju imunitet, a značit će ti itekako puno sad kad krenu jesenske viroze.

Možda vas zanima Imamo recept za famoznu salatu koju je Jennifer Aniston navodno jela svaki dan Rubrika Life&style Life&style

A znaš što je najvažnije? Fino je! Salata od pečene bundeve i feta sira savršen je spoj slatkoće bundeve i slanog, kremastog feta sira koji volimo u svako doba godine. A kad tom dodamo još malo zelene boje - tanjur će izgledati jednostavno slasno!

Kako savršeno ispeći bundevu za salatu

Ključno je da pečena bundeva mora biti zlaćane boje, mora biti meka, ali ne smije biti kašasta - dakle, ne smije se predugo peći i bilo bi dobro da paziš na nju dok se peče.

1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
2. Stavi komade bundeve na pladanj obložen papirom za pečenje ili silikonom, tako da se ne dodiruju i pospi je lagano maslinovim uljem. Možeš rukama provjeriti jesu li svi komadi u potpunosti prekriveni uljem.
3. Peci 20-ak minuta, a nakon 10-ak minuta okreni svaki komad na drugu stranu.
4. Pusti da se ohladi prije nego što je ubaciš u salatu.

Ovako pripremljena bundeva može stajati u hladnjaku i do 5 dana, pa ju možeš iskoristiti više puta, posebno ako ti se toliko svidi salata od pečene bundeve i feta sira. A evo i točnog recepta.

 | Autor: Instagram @ketoonerecipes Instagram @ketoonerecipes

Salata od pečene bundeve i feta sira

Za jednu salatu bit će ti dovoljno 600 grama pečene bundeve, pripremljene kao što je gore opisano. A treba ti još:

Sastojci:

  • 60 g feta sira
  • 1 avokado, izrezan na kockice
  • 2 šalice rikole (ili mladog špinata)
  • šaka badema, grubo nasjeckanih

Dressing:

  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 žlice balzamičnog octa
  • 1 žličica meda
  • sol, papar po želji

Priprema:

Bundevu si već pripremila, a sad prvo napravi dressing za salatu. Sve sastojke stavi u malu staklenku, zatvori i dobro protresi. Sastojke za salatu složi u tanjur ili zdjelu, a odozgo pospi dressing i lagano protresi da dressing prekrije sve sastojke. I salata od pečene bundeve i feta sira je gotova.

Kladimo se da će ti postati omiljena salata ove jeseni! Samo imaj na umu da ju je najbolje jesti svježe pripremljenu.

Recept za omiljenu salatu Belle Hadid Možda vas zanima Imamo recept za omiljenu salatu Belle Hadid za kojom žude brojni fanovi Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: Instagram @ketodietapp
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    super salata i jos sir