- Kreativne ideje poznatog chefa Marina Medaka rezultirale su još jednim potencijalnim hit konceptom u njegovom RougeMarin Cityju
- Umjesto pizza i woka gosti će odsad u Petrinjskoj ulici uživati u domaćim pogačama i pita kruhu, uz razne ukusne namaze poput istočnjačke meze
- Cijene slasnih zalogaja i zanimljivih koktela bit će pristupačne, a gosti će si sami moći puštati glazbu na gramofonu
Poznati hrvatski chef Marin Medak jedan je od pionira domaćeg street food koncepta, a njegov RougeMarin na Radničkoj cesti, kojeg je otvorio prije deset godina, vrlo brzo je postao omiljena gastro destinacija u Zagrebu. Na krilima uspjeha Medak je nastavio otvaranjem još jednog lokala u Petrinjskoj, a potom i na Trgu bana Jelačića...
Maštovite i kreativne ideje oko pripreme i posluživanja hrane, te ambijenta u kojem se gosti osjećaju ugodno, uvijek su bile nenadmašna Medakova snaga. Upravo jedna takva ideja pretvorila se u novi koncept koji je predstavljen u RougeMarin Cityju u Petrinjskoj ulici.
Medak se odlučio odmaknuti od prepoznatljivih jela poput rebarca, pizza i woka, te se približiti nešto opuštenijim, manjim zalogajima koji će oduševiti sve ljubitelje meze i namaza. Tako će u RougeMarin Cityju briljirati ponuda somuna, lepinja i pita kruha, uz koje će se služiti razne meze, odnosno brojni namazi poput humusa, kajmaka, domaćih pašteta, curryja ili ajvara, ali i kreativna mesna jela poput 'Špeksplozije' - ramsteka sa špekom, japanske karaage piletine...
Uz obilje finih zalogaja, vlasnik i chef Medak u ponudu je uvrstio i zanimljive koktele, a uz dobru glazbu u opuštenoj atmosferi, želi stvoriti jedan sasvim ugodan ambijent u kojoj će gosti moći u potpunosti uživati.
Još jedna dobra vijesti su - cijene. Naime, Medak želi napraviti mjesto pristupačno svima pa će tako kokteli biti u rasponu od 20 do 40 kuna, a uz njih će se primjerice moći uzeti samo pita kruh za 12 kuna, dok će se za 40-ak kuna moći pošteno 'zameziti' s dipovima, namazima i pita kruhom. I uz sve to, svaki će gost po dolasku dobiti rakiju na račun kuće...
- Želim ljudima vratiti ono što su nam oduzele dvije pandemijske godine, a to je socijalna interakcija uz finu, malo drugačiju hranu, maštovite koktele, i opušteno druženje. Na ulazu u lokal stoji gramofon i gosti će moći sami puštati muziku, svi će biti dočekani besplatnom rakijom i neka bude veselo, glasno i zabavno. Osmislili našu domaću pogaču koju ćemo servirati uz jelo, kao podlogu, a moći će se uzeti i uz razne namaze, kao dobra istočnjačka meza, objasnio je Medak novi koncept.
Na pretstavljanju novog koncepta RougeMarin Cityja pojavila su se i mnoga poznata lica, a prema svemu viđenom, čini se da je Medak još jednom povisio letvicu svoje vlastite street food kreativnosti i kvalitete...
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.