Life&style
Što bi roditelji radili 24 sata da se vrate u život bez djece

Roditelji iskreno otkrivaju: 'Da se mogu samo na 24 sata vratiti u stari život, ja bih…'

  • Svakodnevica se naglo mijenja rođenjem djeteta
  • Drugačije razmišljaš, drugačije se ponašaš, drugačije živiš
  • Jesi li se ikada zapitala što bi napravila da se na jedan dan vratiš u svoj život bez djece?

Jedan dan bez djece? To se može eventualno dogoditi kada mališani provode vrijeme kod obitelji ili prijatelja. Ali, osjećaj da se brinemo o sebi jedan dan odavno je postao apsolutna iznimka. Sigurno si i prije rođenja djeteta znala da će se život promijeniti: manje si fleksibilna, manje spontana i kod svake odluke vodiš računa ne samo o vlastitoj dobrobiti, nego prvenstveno o dobrobiti djece.

Nekim roditeljima je takav način života manje drastičan, drugi se jedva prepoznaju. A tko ne zna za misli poput: “Što bi zapravo bilo da…“ Što da nikada nisam imala djece? Što da sam prije ili kasnije postala mama ili tata? Što da smo ostali na jednom? Čak i kad stalno dolazimo do zaključka da svoju djecu ne bismo mijenjali ni za što na svijetu, ponekad zamislimo kako bi bilo bez njih. I to je sasvim u redu.

Možda vas zanima Prema istraživanjima, roditelji koji odgajaju uspješnu djecu dijele ovih 6 karakteristika Rubrika Life&style Life&style

via GIPHY

Na jednom forumu za roditelje neki su korisnici raspravljali na sljedeće pitanje: „Što bi napravio/la da imaš priliku vratiti se u svoj stari život na 24 sata?“ Pogledaj koji su zanimljivi odgovori iz toga proizašli. Za tebe smo izvukli neke zanimljive...

Što bi napravio/la da imaš priliku vratiti se u svoj stari život na 24 sata?

1 od 7

Jedna žena bi ujutro spavala i gledala Netflixove serije sa svojim suprugom. Zatim bi oko 15 sati zaključila kako je prekasno za doručak pa odlučila ostaviti čips sa strane i skuhati ručak. Zatim bi oko 16 sati otvorila novu vrećicu čipsa i na kraju naručila pizzu. Nakon toga bi ustala, istuširala se i otišla van s prijateljima.

2 od 7

Druga žena bi s prijateljicom otišla u Prag i na putu do tamo popila šampanjac u vlaku. U Pragu bi tada u miru šetala, išla jesti po restoranima, još više pila i plesala u klubu.

via GIPHY

3 od 7

Ili, što kažeš na ovo? Ustala bi rano i u miru očistila cijelu kuću. Zatim bi, za nagradu, sjela u vrt uz kavu i kolač.

Roditelji koji odgajaju emocionalno inteligentnu djecu Možda vas zanima Roditelji koji odgajaju emocionalno inteligentnu djecu uče ih jednu važnu vještinu Rubrika Life&style Life&style

4 od 7

Aktivnija je bila želja jedne korisnice da se ode na spektakularnu planinsku pješačku turu, navečer jede u kolibi i onda mrtav umoran padne u krevet.

5 od 7

Spavati, spavati, spavati, spavati! Ovoj ženi ne treba ništa više.

via GIPHY

6 od 7

Jednoj mladoj mami sviđa se ideja dana bez djece, ali je sigurna da bi ona i njezin partner brzo pomislili kako je život bez djece dosadan. I 100% je u pravu.

7 od 7

Još jedna aktivna ideja: ustati jako rano i otići na obalu, šetati uz more, gledati izlazak sunca uz čaj iz termosice i jednostavno uživati u tišini, samoći i idiličnom šumu valova.

Jedna stvar brzo postaje očita: ideje su sasvim različite. Za neke ne može biti dovoljno aktivno, drugi ne žele ništa više od spavanja. Zajedničko ovim projektima je, međutim, da ih je često teško provesti s djecom. Ali sigurni smo sljedeće: nakon ove male igre mozganja, svi će zasigurno ponovno s ljubavlju zagrliti svoju djecu. Jer što bi bio naš život bez naše prekrasne dječice?

horoskop roditelji Možda vas zanima Ovih 5 parova horoskopskih znakova vjerojatno će imati predivnu djecu Rubrika Life&style Life&style
Photo: Unsplash/ CRYSTALWEED cannabis

Komentari 0