- Uvijek tražimo nove načine kako začiniti tradicionalnu tjesteninu i stvoriti neki novi neodoljivi okus
- Srećom, Cameron Diaz odvela nas je u svoj dom na Instagramu i otkrila jedan doista primamljiv recept
- Slavna glumica pokazala je kako napraviti tjesteninu s limunom i češnjakom i sirom
Ovo jelo slavna glumica spravlja kad joj je suprug izvan grada, a izvrsno je jelo za spajanje s čašom dobrog bijelog vina. Ako se tjestenini doda malo limuna, češnjaka, sira, ulja i maslaca, što stvarno može poći po zlu? Uostalom, pogledaj recept za tjesteninu à la Cameron Diaz. Obzirom da omiljena glumica ima istančan ukus za lijepe i zdrave stvari, ovaj recept se sasvim dobro uklapa u njezin kvalitetni lifestyle.
Napomena: sir i maslac mogu se zamijeniti veganskim opcijama poput maslaca na biljnoj bazi i hranjivog kvasca.
Sastojci
• 1 pakiranje tjestenine
• 1 glavica češnjaka
• 1 šalica parmezana
• 4 žlice maslaca
• 3-5 limuna, iscijeđeni sok
• 1-2 žlice maslinovog ulja
• sol
Priprema
1. Zakuhaj slanu vodu i dodaj tjesteninu. Kuhaj dok ne bude al dente pa uzmi 1 šalicu vode od kuhanja za kasnije te ocijedi tjesteninu.
2. Iscijedi limun.
3. Oljušti i nasjeckaj češnjak.
4. Zagrij maslinovo ulje na umjerenoj vatri u loncu. Smanji vatru pa dodaj češnjak i maslac.
5. Dodaj sol i sok od limuna.
6. Ocijeđenu tjesteninu premjesti u lonac.
7. Dodaj polako sir i vodu od kuhanja tjestenine kako bi nastao umak.
8. Nastavi miješati sir, maslac, sol i limun po svom ukusu.
9. Posluži, jedi, ponovi!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.