- Za spravljanje ove prefine tjestenine potrebno je samo 15 minuta
- Prema riječima slavnog kuhara Jamieja Olivera, svidjet će se i tebi i tvojoj obitelji
- Dakle, nema ti druge, nego jednostavno moraš isprobati ovaj recept
- Pročitaj više: Klasik na drukčiji način: Jamie Oliver ima recept za neodoljivu salsiccia carbonaru
Što može biti bolje od recepata koji se brzo i jednostavno spravljaju, a imaju još i fini okus? Zato volimo ovaj novi recept za tjesteninu zvjezdanog kuhara Jamieja Olivera. Čarobna formula: tjestenina, malo tikvica i parmezana, a sve zaokruženo svježinom metvice i limuna. To je to!
Sastojci
- 150 g tjestenine (linguine)
- 2 tikvice
- ¼ vezice svježe metvice (15 g)
- 30 g parmezana
- 1 bio limun
Priprema
1. Skuhaj tjesteninu u loncu u kipućoj slanoj vodi prema uputama na pakiranju, a zatim ocijedi te dio vode od kuhanja ostavi za kasnije.
2. U međuvremenu nareži tikvice po dužini na ploške, a zatim ih opet nareži na tanke trake.
3. U velikoj tavi zagrij malo maslinova ulja, a zatim dodaj trakice tikvica.
4. Pirjaj četiri minute uz redovito miješanje. Nasitno nasjeckaj listove metvice, a zatim ih dodaj u tavu.
5. Ocijeđene rezance dodaj u posudu s tikvicama zajedno s malo vode od kuhanja.
6. Operi limun. Nasitno naribaj većinu parmezana i malo limunove korice. Zatim istisni sav limunov sok preko tjestenine, dobro promiješaj te začini morskom soli i crnim paprom.
7. Rasporedi tjesteninu po dubokim tanjurima, ukrasi ostatkom parmezana te po želji prelij s malo djevičanskog maslinovog ulja prije posluživanja.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.