Life&style

Brzi recept Jamieja Olivera: Tjestenina s tikvicama i limunom od samo 5 sastojaka

Što može biti bolje od recepata koji se brzo i jednostavno spravljaju, a imaju još i fini okus? Zato volimo ovaj novi recept za tjesteninu zvjezdanog kuhara Jamieja Olivera. Čarobna formula: tjestenina, malo tikvica i parmezana, a sve zaokruženo svježinom metvice i limuna. To je to! 

Tjestenina s tikvicama i limunom | Autor: Shutterstock Shutterstock Brzi recept Jamie Olivera: tjestenina s tikvicama i limunom

Sastojci

  • 150 g tjestenine (linguine)
  • 2 tikvice
  • ¼ vezice svježe metvice (15 g)
  • 30 g parmezana
  • 1 bio limun

 

 

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A post shared by Jamie Oliver (@jamieoliver)

Priprema

1. Skuhaj tjesteninu u loncu u kipućoj slanoj vodi prema uputama na pakiranju, a zatim ocijedi te dio vode od kuhanja ostavi za kasnije.

2. U međuvremenu nareži tikvice po dužini na ploške, a zatim ih opet nareži na tanke trake.

3. U velikoj tavi zagrij malo maslinova ulja, a zatim dodaj trakice tikvica.

4. Pirjaj četiri minute uz redovito miješanje. Nasitno nasjeckaj listove metvice, a zatim ih dodaj u tavu.

5. Ocijeđene rezance dodaj u posudu s tikvicama zajedno s malo vode od kuhanja.

6. Operi limun. Nasitno naribaj većinu parmezana i malo limunove korice. Zatim istisni sav limunov sok preko tjestenine, dobro promiješaj te začini morskom soli i crnim paprom.

7. Rasporedi tjesteninu po dubokim tanjurima, ukrasi ostatkom parmezana te po želji prelij s malo djevičanskog maslinovog ulja prije posluživanja.

Možda vas zanima Pikantni špageti s tunom: Brzinski ručak s talijanskim štihom i okusom koji osvaja Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @munchyesta
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Bravo kralju