- Tjestenina u jednoj posudi možda je jedan od najpopularnijih recepata Marthe Stewart
- Svi se sastojci zajedno kuhaju u velikoj tavi, što maksimalno pojednostavljuje pripremu
- Ovo izvrsno talijansko jelo na stolu je za samo 20 minuta
Mislim da će se većina ljudi složiti da recepti koji ne zahtijevaju prljanje puno posuđa, tzv. obroci u jednom loncu, tavi ili posudi, dobro dođu tijekom napornog radnog tjedna. Ta su jela bogatog okusa, ali zahtijevaju minimalnu pripremu (i naknadno čišćenje i pranje). Ovakva jela omogućuju ti da provedeš više vremena s obitelji, a manje vremena u kuhinji.
Srećom, postoji dosta opcija kada su u pitanju jela u jednoj tavi, uključujući recept od vrhunske majstorice za kuhanje kod kuće. Takozvana 'One-Pan Pasta' Marthe Stewart doista je ukusna i dovoljno jednostavna za napraviti kad god se zažališ tjestenine.
Suprotno načinu na koji se tjestenina obično kuha, tj. kuha se u posebnom loncu, recept Marthe Stewart kombinira sve sastojke, uključujući suhu tjesteninu u jednom loncu i omogućuje da se sve zajedno krčka dok ne bude kuhano. Rezanci su tako prožeti okusima bosiljka, luka i rajčice te su svilenkasto glatki od škroba koji se oslobađa dok se tjestenina kuha.
Sastojci:
- 350 g tjestenine (linguine)
- 340 g cherry rajčica (prerezanih ili narezanih na četvrtine ako su velike)
- 1 glavica luka (tanko narezana)
- 4 režnjića češnjaka (tanko narezana)
- 1/2 žličice pahuljica crvene paprike
- 2 grančice bosiljka, plus natrgani listići za ukras
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja, plus malo ulja za posluživanje
- krupna sol i svježe mljeveni papar
- 4 1/2 šalice vode
- svježe naribani parmezan
Priprema
1. Pomiješaj tjesteninu, rajčice, luk, češnjak, crvenu papriku, bosiljak, ulje, 2 žličice soli, 1/4 žličice papra i vodu u velikoj tavi. Zakuhaj na jakoj vatri. Kuhaj često miješajući i okrećući tjesteninu hvataljkama, sve dok tjestenina ne postane al dente i dok voda gotovo ne ispari, oko 9 minuta.
2. Začini po ukusu solju i paprom, raspodijeli u 4 zdjelice i ukrasi bosiljkom. Posluži s maslinovim uljem i parmezanom.
Varijacije tjestenine u jednoj tavi
Nakon što svladaš izvorni recept, možeš koristiti ovu metodu više puta uz male promjene recepta…
• Koristi drugačiji oblik tjestenine; međutim, nemoj zaboraviti prilagoditi količinu vode, veličinu posude i vrijeme kuhanja.
• Umjesto vode možeš koristiti temeljac i/ili mješavinu bijelog vina i temeljca.
• Dodavanje nasjeckanog povrća, poput špinata ili kelja, pred kraj kuhanja također je odlična ideja.
• Ako želiš malo više bjelančevina, možeš dodati prženu piletinu prije posluživanja.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.