Life&style
Cimet rolice

Recept za cimet rolice naše gastro blogerice je hit! Ima više od 2,5 milijuna pregleda i moramo ga isprobati

  • Marija Mazalin napravila je pravi hit recept za cimet rolice, a njezin je video pregledan više od 2,5 milijuna puta, to s razlogom
  • Mekano tijesto, bogato cimet punjenje i kremasti premaz čine ih neodoljivima i savršenima za cozy zimske dane
  • Donosimo sve sastojke i korake kako bi i tvoje rolice ispale baš onako savršene kao u viralnom receptu
  • Pročitaj više: Savršena za dočekati goste: Recept za prefinu puding keks tortu

Ako postoji recept koji je osvojio internet, ali i naša srca (i nepca), onda su to definitivno cimet rolice Marije Mazalin, a činjenica da je njezin video pregledan više od 2,5 milijuna puta govori sama za sebe. Mekane, savršeno slatke i s onim toplim mirisom cimeta koji nas odmah prebaci u cozy raspoloženje, ove rolice su postale pravi hit i apsolutni must-bake sezone. Marija je na Instagram profilu podijelila recept koji je jednostavan za pratiti, ali daje rezultat bolji nego iz bilo koje pekarnice. Mi smo ga probali nekoliko puta do sada i svaki put je uspješan i odličan, a u nastavku ti donosimo kako ga ova food influencerica radi. 

Možda vas zanima Ove vanilin kiflice imaju više od 2700 pozitivnih recenzija - svi obožavaju bakin recept za blagdanske kolačiće Rubrika Life&style Life&style

Sastojci:

Za tijesto:

  • 500 g glatkog brašna

  • 1 suhi kvasac

  • 80 g šećera

  • 2 žumanjka (sobne temperature)

  • 170 ml toplog mlijeka

  • 80 g maslaca (sobne temperature)

  • 1 grčki jogurt (150 g, sobne temperature)

 Cimet punjenje:

  • 300 g smeđeg šećera

  • 25 g cimeta

  • 130 g dobro omekšalog maslaca

Premaz:

  • 200 g sirnog namaza

  • 70 g šećera u prahu

  • 50 g maslaca (sobne temperature)

  • Sok od 1/2 limuna

 Priprema:

  1. Pomiješaj sve suhe sastojke za tijesto, zatim dodaj mokre i miksaj spiralnim nastavcima ili kukom 5–8 minuta.

  2. Pokrij tijesto folijom ili krpom i pusti da se diže oko 2 sata na toplom, dok se ne udvostruči.

  3. Napravi cimet punjenje miješanjem svih sastojaka.

  4. Na dobro pobrašnjenoj podlozi razvaljaj tijesto u pravokutnik 60 × 30 cm.

  5. Premaži ga punjenjem do rubova i čvrsto zarolaj.

  6. Reži ili koncem oblikuj 12 rolica pa ih posloži u namašćeni lim (22 × 33 cm ili veći).

  7. Pokrij i ostavi još 30 minuta da se dižu.

  8. Peci 20–25 minuta na 200 °C, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

  9. Pomiješaj sastojke za premaz i nanesi ga odmah na tople rolice, jedna žlica po rolici.

Nutella kolač Možda vas zanima Ovaj Nutella kolač ne može biti ukusniji i čokoladniji, a spravlja se brzo i lako Rubrika Life&style Life&style
Photo: Unsplash/Yosep Sugiarto

Komentari 0