Life&style 02. prosinca 2021.

Recept za božićne kiflice od čokolade i lješnjaka, isprobaj ih već ovog vikenda

Recept za kiflice od čokolade i lješnjaka
Shutterstock. Recept za kiflice od čokolade i lješnjaka
  • Polako, ali sigurno, bliži se vrijeme pečenja raznih božićnih kolačića
  • Vanilin kiflice suočene su s ozbiljnom konkurencijom u ovoj božićnoj sezoni! 
  • Donosimo ti recept za rajske kiflice od čokolade i lješnjaka

Pečenje kolačića jednostavno je dio božićne sezone, ali isključivo klasici poput keksa s maslacem i sl. dugoročno su dosadni. Zato bi ove godine mogla kiflicama dati „nešto posebno“ pa ih pretvoriti u rajske delicije od čokolade i lješnjaka. Ova vrsta kiflica definitivno će ubrzati kucanje srca ljubitelja čokolade. Savjet: najbolje je odmah ih isprobati i uživati u finoj šalici kave ili čaja!

Sastojci za oko 40 komada:

• 260 g pirova brašna

• 20 g kakaa u prahu

• 70 g šećera

• 100 g mljevenih lješnjaka

• 150 g kokosovog ulja

• 60 g kreme od lješnjaka 

Plan za pečenje blagdanskih slastica Možda vas zanima... Kad već možeš početi peći blagdanske slastice? Donosimo detaljan plan i program Rubrika Life&style Life&style

Za posipavanje

• 2 žlice šećera u prahu

• 1 žličica kakaa u prahu

Priprema:

1. U zdjeli pomiješaj brašno, kakao u prahu, šećer i mljevene lješnjake.

2. Dodaj kokosovo ulje i kremu od lješnjaka pa zamijesi glatko tijesto.

3. Potom oblikuj tijesto za Kiflice u roladu promjera 3-4 cm. Zamotaj u prozirnu foliju i ostavi u hladnjaku oko sat vremena.

4. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva (gore/dolje).

5. Tijesto nareži na ploške debljine oko centimetar. Oblikuj kriške u polumjesece i rasporedi ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.

Božićni recept koji će svi obožavati: kolač s kandiranim bademima

6. Kiflice od čokolade i lješnjaka peci 12-15 minuta na 180 stupnjeva.

7. U međuvremenu u manjoj posudi pomiješaj šećer u prahu i kakao prah.

8. Kiflice od čokolade i lješnjaka izvadi iz pećnice i ostavi da se hlade 2-3 minute.

9. Mlake kiflice uvaljaj u smjesu kakaa i šećera pa pusti da se potpuno ohlade.

Komentari 0