Life&style
Plan za pečenje blagdanskih slastica

Kad već možeš početi peći blagdanske slastice? Donosimo detaljan plan i program

  • Naravno da svi želimo izbjeći gužve i blagdanski stres
  • Stoga nije loše unaprijed isplanirati pečenje slastica, jer neke kolačiće možeš pripremiti čak i 6 tjedana unaprijed! 
  • Ovaj raspored pečenja pomoći će ti da pronađeš pravo vrijeme za pečenje

U mnogim kućanstvima pripreme za Božić počinju pečenjem kolačića. Općenito pravilo je da se s pečenjem počne nešto prije prvog Adventa. 

Svježina pečenih proizvoda varira, ovisno o vrsti. Neki kolačići se moraju čak i malo duže čuvati kako bi mogli razviti svoju punu aromu. 

Kada pripremiti koje božićne slastice, možeš saznati u ovom planu za pečenje.

6 tjedana unaprijed

Slastice: božićni voćni kruh

Najbolje ga je zamotati u aluminijsku foliju i ostaviti da odstoji nekoliko tjedana na hladnom mjestu.

4 do 6 tjedana unaprijed

Slastice: medenjaci

Što ih duže čuvaš, postaju ukusniji.

Možda vas zanima Ovako treba njegovati božićnu zvijezdu da bi ti trajala godinama, a ne samo za blagdane Rubrika Life&style Life&style

4 tjedna unaprijed

Slastice: keksići i kolačići od prhkog tijesta

Možeš ih čuvati do 4 tjedna u zatvorenoj posudi.

3 tjedna unaprijed

Slastice: beze, makroni, zvjezdice od cimeta

Najbolji je okus nakon 4 dana, ali mogu trajati najmanje 3 tjedna.

2 tjedna unaprijed

Slastice: vanilin kiflice i božićni muffini

Sortirani i pakirani slojevito u limenke, nakon 2 tjedna i dalje imaju aromatičan okus.

Možda vas zanima Blagdanski stol nezamisliv je bez ovog božićnog klasika: Najbolji recept za linzer kekse Rubrika Life&style Life&style

1 tjedan unaprijed

Slastice: praline, konfekt, podloge za torte od prhkog tijesta i keksa, božićni kruh sa sirom

Umotane u aluminijsku foliju i pohranjene na hladnom mjestu, ove slastice ukusne su nekoliko dana.

6 sati prije

Slastice: priprema krema i nadjeva za torte

Čuvati na hladnom mjestu do konzumacije.

Photo: Shutterstock

Komentari 0