- Naravno da svi želimo izbjeći gužve i blagdanski stres
- Stoga nije loše unaprijed isplanirati pečenje slastica, jer neke kolačiće možeš pripremiti čak i 6 tjedana unaprijed!
- Ovaj raspored pečenja pomoći će ti da pronađeš pravo vrijeme za pečenje
U mnogim kućanstvima pripreme za Božić počinju pečenjem kolačića. Općenito pravilo je da se s pečenjem počne nešto prije prvog Adventa.
Svježina pečenih proizvoda varira, ovisno o vrsti. Neki kolačići se moraju čak i malo duže čuvati kako bi mogli razviti svoju punu aromu.
Kada pripremiti koje božićne slastice, možeš saznati u ovom planu za pečenje.
6 tjedana unaprijed
Slastice: božićni voćni kruh
Najbolje ga je zamotati u aluminijsku foliju i ostaviti da odstoji nekoliko tjedana na hladnom mjestu.
4 do 6 tjedana unaprijed
Slastice: medenjaci
Što ih duže čuvaš, postaju ukusniji.
4 tjedna unaprijed
Slastice: keksići i kolačići od prhkog tijesta
Možeš ih čuvati do 4 tjedna u zatvorenoj posudi.
3 tjedna unaprijed
Slastice: beze, makroni, zvjezdice od cimeta
Najbolji je okus nakon 4 dana, ali mogu trajati najmanje 3 tjedna.
2 tjedna unaprijed
Slastice: vanilin kiflice i božićni muffini
Sortirani i pakirani slojevito u limenke, nakon 2 tjedna i dalje imaju aromatičan okus.
1 tjedan unaprijed
Slastice: praline, konfekt, podloge za torte od prhkog tijesta i keksa, božićni kruh sa sirom
Umotane u aluminijsku foliju i pohranjene na hladnom mjestu, ove slastice ukusne su nekoliko dana.
6 sati prije
Slastice: priprema krema i nadjeva za torte
Čuvati na hladnom mjestu do konzumacije.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.