Life&style

Pronašli smo 4 idilične planinske kućice, idealne za proljetni odmor

  • Često maštamo o vikendu izvan gradske gužve, o odmoru okruženi zelenilom
  • Izdvojili smo 4 kuće u gorskoj Hrvatskoj koje nam se čine idealne za upravo takav odmor
  • Idealne su za romantično putovanje udvoje, odmor u društvu prijatelja ili s klincima

Često u filmovima i serijama ili po društvenim mrežama naletimo na fotografije drvenih kućica i pomislimo si kako bi bilo lijepo provesti vikend u takvom ambijentu. Vikend u prirodi zvuči kao san snova, a tražiti ne treba daleko. Naša lijepa zemlja takvih skrivenih kutaka s čistim zrakom i nedirnutom prirodom ima kao malo koja europska zemlja. Da bi ti olakšali potragu i dali nove ideje, pronašli smo četiri kuće u kojima se svi tvoji snovi mogu ostvariti. 

Možda vas zanima Ovo moraš znati: 7 načina kako da ne dobiješ šlaufić oko struka Rubrika Life&style Life&style

Mrkopalj: Chalet Calla

Kućica koja se krije iza ovog naziva nalazi se u Mrkoplju, 29 kilometara od Rijeke te 40 kilometara od Opatije. Planinska kuća okružena je livadom s jedne strane, a s druge ima predivnu terasu na kojoj se nalaze ležaljke i jacuzzi, ali i terasu s koje se pruža pogled na šumu. Zvuči kao iz bajke, slažeš li se? Kapacitet kuće je za sedam osoba pa je idealna za opuštanje s društvom. U kući se nalazi i kameni kamin koji cijelom interijeru daje dodatan šarm kao i drveni namještaj u podrumu. Čak i ako ti dosadi odmor, u okolici možeš uživati u aktivnostima poput vožnje biciklom, planinarenja, ribolova te vožnje kanuom po jezerima. Kuća se može iznajmiti na minimalno dva noćenja, a tada je cijena za dvije osobe 2078 kuna. 

 | Autor: Booking/Chalet Calla Booking/Chalet Calla

Fužine: Apartments Montana

Još jedna kuća kao iz snova smjestila se u Fužinama. Drvena kuća čiji interijer izgleda kao da je izašao sa stranica kataloga, a na prvi pogled je već vidljivo da je uređivana s puno pažnje i ljubavi kako bi se spojilo moderno s tradicionalnim. Kuća se sastoji od dva apartmana, a svaki je kapaciteta za četiri osobe. Okružena je vrtom u koji se ulazi kroz ogradu koja je isprepletena cvijećem, a s terase ukrašene biljem pruža se pogled na zelenilo koje okružuje kuću. Pokraj kuće je i livada pa se čini idealna za obiteljski odmor jer djeca neometano mogu trčati, igrati nogomet i bagminton dok odrasli uživaju. Cijena noćenja je 669 kuna, a moguće je rezervirati i na samo jednu noć. 

 | Autor: Booking/ Apartments Montana Booking/ Apartments Montana Možda vas zanima Tko nije maštao o kućici na drvetu? Evo je u Gorskom Kotaru i može se unajmiti za odmor Rubrika Life&style Life&style

Severin na Kupi: Chalet Slap Na Kupi

Drvena kuća u mjestu Severin na Kupi, udaljena je samo 100 metara od rijeke Kupe. Okružena je zelenilom koje ti daje osjećaj pravog, relaksirajućeg odmora na svježem zraku. U sklopu kuće nalaze se dvije spavaće sobe, a svaka od njih ima i balkon. Na terasi je sjenica od bijelog platna iznad stola, a navečer lagano osvjetljenje daje romantičan ugođaj. Inače, kuća je namijenjena za četvero odraslih i jedno dijete. U okolici postoje različiti sadržaji kao što su biciklizam, planinarenje ili odlazak u lov (u koji, nadamo se, nećeš otići). Također, u blizini se nalaze ostaci utvrda i dvoraca Novigrad na Dobri, Bosiljevo te Severin na Kupi. Tri noćenja su minimalna, a onda je cijena za dvije odrasle osobe 1339 kuna.

 | Autor: Booking/Chalet Slap na Kupi Booking/Chalet Slap na Kupi

Možda vas zanima Može li Slavonija biti nova Istra? Izdvojile smo 5 sjajnih mjesta gdje provesti vikend Rubrika Life&style Life&style

Fužine: Planinska kuca Dasović

Ova planinska kuća smještena je u Fužinama, te uključuje dvije sobe u koje stane petero ljudi, koliki joj je kapacitet. Osim što kuća izgleda kao iz prave pravcate bajke, okružena je livadom u sklopu koje se nalazi dječje igralište, ali i bunar te vanjski jacuzzi u obliku bačve, što mu daje posebnu čar. Možemo se zamisliti kako tu bezbrižni provodimo vikend na svježem zraku. Ako si nakon odmaranja željna malo aktivnijeg odmora, možeš birati između biciklizma, ribolova, penjanja ili čak jahanja u okolici. U blizini kuće se nalaze jeleni pa se nemoj iznenaditi ako ih uočiš na nekoj svojoj fotki kako spremno poziraju. Noćenje na ovoj predivnoj lokaciji iznosi 796 kuna, a moguće je kuću iznajmiti na jednu noć. 

 | Autor: Booking/Planinska kuća Dasović Booking/Planinska kuća Dasović

Možda vas zanima Gorski Kotar, Zagora, Međimurje... Našli smo sjajna mjesta za opušteni vikend izvan grada Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: miss7/booking Chalet Calla/booking Chalet Slap Na Kupi

Komentari 0