Life&style

Procurile fotke sa snimanja posljednje sezone 'Krune', evo kako izgledaju Lady Di, William i Harry

  • Peta sezona 'Krune' dolazi na Netflix 9. studenog, a iako je bilo planirano da će to biti zadnja sezona, ipak je potvrđeno snimanje šeste
  • Na fotkama koje su procurile s početka snimanja šeste sezone može se vidjeti Elizabeth Debicki u ulozi princeze Diane te Willa Powella i Rufusa Kampa koji glume Williama i Harryja
  • Iako datum izlaska posljednje sezone tek treba biti potvrđen, očekuje se da ona neće izaći prije kraja iduće godine

Posljednja šesta sezona Netflixove serije 'Kruna' pratit će život kraljevske obitelji od druge polovice 90-ih do ranih 2000-ih. Iako su prvotno događaji iz 90-ih bili planirani kao jedna sezona (peta sezona je trebala biti posljednja), tvorci su serije odlučili ipak dodati još jednu sezonu kako bi se omogućilo iznošenje više detalja.

Jedan od najzanimljivijih likova, onaj Lady Diane, princeze od Walesa, više neće glumiti Emma Corrin, već je u petoj i šestoj sezoni serije glumi Elizabeth Debicki. “Duh princeze Diane, njezine riječi i njezina djela žive u srcima mnogih. Prava mi je privilegija i čast pridružiti se ovoj sjajnoj seriji koja me potpuno zaokupila od prve epizode", prokomentirala je 32-godišnja australska glumica svoju uogu. Uz Elizabeth Debicki, u petoj i šestoj sezoni, umjesto Josha O’Connora, u ulozi princa Charlesa ćemo gledati Dominica Westa.

Prije malo više od mjesec dana 'Deadline' je objavio vijest da su, nakon iscrpnog i dugog procesa odabira, napokon izabrani i glumci koji će glumiti princa Williama i Kate Middleton u šestoj sezoni. Dva će glumca tako na kraju glumiti princa Williama - Rufus Kampa će ga utjeloviti kao 15-godišnjaka koji se bori sa smrću svoje majke Diane, dok će Ed McVey portretirati Williama u nešto kasnijoj životnoj dobi iz razdoblja kada se udvarao budućoj vojvotkinji od Cambridgea nakon što ju je upoznao u St Andrewsu 2001.

Meg Bellamy glumit će Kate Middleton, a popularna će serija biti debitantsko ostvarenje za svo troje glumaca. Uloga nešto starijeg princa Harryja za šestu sezonu još uvijek nije dodijeljena, a najnovije slike sa seta prikazuju Willa Powella koji glumi mlađeg princa Harryja zajedno s Elizabeth Debicki i Rufusom Kampom.

Fotografije njih troje snimljene su u Palma De Mallorci u Španjolskoj gdje je trojac snimljen na brodu i obali, usred rekreiranja putovanja princeze Diane u južnu Francusku u srpnju 1997., gdje je obitelj odsjela na jahti u vlasništvu oca njezinog partnera Dodija, Mohameda Al-Fayeda. Elizabeth je za vrijeme snimanja nosila sunčane naočale i crvenu haljinu, dok su Rufus i Will bili u identičnoj odjeći, oboje u modrim polo majicama i bijelim chinos hlačama.

Inače, ovaj se odmor dogodio svega nekoliko dana prije nego što su princeza Diana i Dodi tragično poginuli u prometnoj nesreći u Parizu. Krajem tog ljeta Diana je bila na krstarenju Mediteranom na Dodijevoj luksuznoj jahti, a putovali su s juga Francuske na Sardiniju. Nakon vremena provedenog na ovom idiličnom talijanskom otoku, Diana i Dodi zajedno su otputovali u Pariz gdje su ih, nakon večere u hotelu Ritz s koje su se odvezli u limuzini, krenuli juriti paparazziji na motorima, a što je u konačnici i dovelo do njihove tragične pogibije u pariškom tunelu Pont de l'Alma.

Iako je bilo onih koji su negodovali što Dianu više neće glumiti Emma Corrin, mora se proznati da, barem ako je suditi na temelju fotografija, Elizabeth kao Diana izgleda vrlo vjerodostojno. Slični komentari išli su i na račun Rufusa Kampa za kojeg mnogi smatraju da poprilično nalikuje princu Williamu u toj dobi, dok je odabir Willa Powella kao Harryja mnoge razočarao.

Možda vas zanima Prva video najava 'Krune': Nervozni pokreti i oštri pogledi Diane i Charlesa govore baš sve Rubrika Life&style Life&style

Imelda Staunton, najpoznatija po ulozi Dolores Umbridge u filmovima o Harryju Potteru, naslijedila je Oliviju Colman u ulozi kraljice Elizabete II u posljednje dvije sezone. "Voljela sam gledati 'Krunu' od samog početka", rekla je kada je vijest objavljena. “Kao glumici mi je bilo zadovoljstvo vidjeti kako su i Claire Foy i Olivia Colman unijele nešto posebno i jedinstveno u scenarije Petera Morgana. Iskreno sam počašćena što se pridružujem tako iznimnom kreativnom timu i što dovodim 'Krunu' do kraja”, poručila je.

Lesley Manville pojavit će se u ulozi princeze Margaret, a Jonathan Pryce iz serije 'Dvojica papa' bit će posljednji glumac koji će ući u cipele vojvode od Edinburgha tijekom posljednje dvije sezone.

Možda vas zanima Nova sezona 'Krune' pod kritikama: "Oni će tu aferu prikazati samo nekoliko tjedana nakon kraljičine smrti" Rubrika Life&style Life&style

Prije nekoliko je dana objavljeno da se cijela stvaralačka i glumačka postava 'Krune' priprema za snimanje scena koje prikazuju smrt princeze Diane koja je zajedno sa svojim dečkom Dodijem Fayedom poginula u prometnoj nesreći u Parizu 31. kolovoza 1997. godine, a Peter Morgan je jasno dao do znanja da sama nesreća neće biti prikazana na ekranu.

Umjesto toga, vjerojatno ćemo vidjeti automobil kako napušta Ritz nešto nakon ponoći i kako paparazziji kreću u potjeru za njima, te sve što se događalo nakon same nesreće. "Strahovali smo doći do ove točke", priznali su tvorci serije. “Iako mirno nastavljamo dalje, pošteno je priznati da postoji izvjesna nervoza i opipljiv osjećaj da smo pomalo na rubu. Mislim, postoji nevjerojatna osjetljivost oko ovog dijela priče”, zaključili su. Serija će prikazati i princa Charlesa kako stiže kraljevskim letom kako bi doveo Dianino tijelo kući u London, te Mohameda Al-Fayeda koji je doživio rasizam od strane francuskih vlasti kad je preuzeo lijes svog sina.

Šesta sezona serije trebala bi završiti sa snimanjem do kraja svibnja ili lipnja, a iako datum izlaska tek treba biti potvrđen, očekuje se da ona neće izaći prije kraja iduće godine.

Photo: Pixsell/ABACA

Komentari 0