Life&style

'Prijatelji' su serija koja nam nikada neće dosaditi, a ovo su najbolje božićne epizode

  • Od 235 emitiranih epizoda briljantnih 'Prijatelja', čak njih osam je božićnih
  • Iako ne postoji loša epizoda, sve ipak nisu fantastične kao što su neke druge koje su zaradile kultni status
  • Od one koja se svela na kolaž flashbackova do nenadmašne Phoebine božićne skladbe, poredali smo ih od najgore do najbolje

'Prijatelji' su ona jedna serija koju bismo mogli gledati iznova svaki put kad završi, a kroz deset sezona koliko je trajala, snimljeno je čak osam božićnih epizoda. Neke su ok, a neke su apsolutni klasici, no jedno je sigurno - sve su nam jednako drage. Prisjetili smo se svih i poredali ih od, nećemo reći najgorih jer ne postoji nešto kao što je loša epizoda prijatelja, najmanje dragih do onih koje jednostavno obožavamo!

Epizoda s Božićem u Tulsi (sezona 9, epizoda 10)

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix

Ovo je bila jedna od onih epizoda koju se nestrpljivo iščekivalo, no mnogi su se malčice razočarali kada je izašla i kada su shvatili da je nova epizoda, servirana nakon dugih sedam dana čekanja, samo kolekcija flashbackova. Ne znamo jesmo li jedini koji su imali osjećaj kao da pisci samo popunjavaju vrijeme i ispunjavaju svoju kvotu epizoda, ali na listi svih božićnih, zauzela je uvjerljivo posljednje mjesto kao najmanje omiljena.

Možda vas zanima U Pariz stiže izložba 'The Friends Experience' na kojoj možemo rekreirati omiljene scene iz kultne serije Rubrika Life&style Life&style

Epizoda s jezivom čestitkom (sezona 9, epizoda 11)

 | Autor: Netflix Netflix

Ovo jedva da je božićna epizoda, ali bilo je urnebesno vidjeti Rossovu paniku kada njegova djevojka Mona predloži slanje božićne čestitke. Epizoda je silno zabavna, no voljeli bismo da je ipak malo božićnija. Osim toga, veza Rossa i Mone doista nam je među najmanje dragima.

Epizoda s neprikladnom sestrom (sezona 5, epizoda 10)

 | Autor: Netflix Netflix

Lisu Kudrow se s razlogom smatra kraljicom komedije. Nakon što se prijavi za širenje radosti skupljajući novac kao ulični Djed Mraz, suočava se s beskrajnim preprekama, a u njezinoj je izvedbi čak i jednostavna rečenica poput 'Devet je sati ujutro' urnebesna i najbolji dokaz da je Lisa odlična komičarka.

Epizoda u kojoj Rachel daje otkaz (Sezona 3, Epizoda 10)

 | Autor: Netflix Netflix

Phoebeino lice u trenutku kada otkrije da se neželjena božićna drvca uništavaju naprosto je neprocjenjivo, a cijeli zaplet pojačava osjećaj da njezin lik ima zanimljive, duboko ukorijenjene traume skrivene ispod šašave vanjštine. Osim toga, reakcija njezinih prijatelja na njezinu tugu zapravo je prilično dirljiva.

Epizoda s blagdanskim pasancem (Sezona 7, Epizoda 10)

 | Autor: Netflix Netflix

Tu i tamo nam kroz reference na Bat Mitzvah postane jasno da su Ross i Monica Židovi, ali ova je epizoda prva put u kojoj Ross stvarno pokazuje zanimanje za podučavanje svog malog sina Bena o ovom naslijeđu. Cijeli dio s pasancem je prilično zabavan – Ross je možda malčice iritantan, ali David Schwimmer je fizički najbolji komičar u cijeloj ekipi. A tu je i dolazak Chandlera u ruhu Djeda Mraza kada postaje nemoguće ne smijati se.

Možda vas zanima Zašto je malom Benu iz 'Prijatelja' bilo iznimno teško snimati scene s Jennifer Aniston Rubrika Stars Stars

Epizoda s Phoebeinim tatom (Sezona 2, Epizoda 9)

 | Autor: Netflix Netflix

Phoebeina potraga za osjećajem pripadnosti, kasnije viđena kroz otkriće njezine biološke majke i njezinog polubrata Franka Juniora,  ozbiljno počinje u ovoj epizodi, prvoj božićnoj u cijeloj seriji. Ova divna blagdanska epizoda naglašava značenje praznika, a Chandlerova i Joeyjeva raspodjela darova i ona poznata 'Rebrasti su za vaše zadovoljstvo' još uvijek je prilično urnebesna.

Epizoda s plesom (sezona 6, epizoda 10)

 | Autor: Netflix Netflix

Još jednom, ova božićna epizoda nije najbožićnija ikad, ali njezino zimsko okruženje i radnja koja prati Phoebe, Rachel i Chandlera u potrazi za Monicinim darovima glavni su razlozi zašto je zaslužila svoje mjesto na ovom popisu. A zašto je pri samom vrhu popisa? Pa zato što je ples Monice i Rossa na novogodišnjoj 'Rockin' Eve' zabavi Dicka Clarka doista urnebesan. Iz očitog i već spomenutog   Rossovog talenta da nas nasmije samo svojom fizičkom pojavom.

Epizoda s djevojkom iz Poughkeepsieja (sezona 4, epizoda 10)

 | Autor: Netflix Netflix

Spomenuti trenutak je doslovno kultni i glavni razlog zašto nam je ovo najdraža od svih božićnih epizoda. Dio koji se bavi Rachelinim groznim spojem i Joeyjevim zapošljavanjem s Monicom možda nije toliko zabavan, ali je zato poznata božićna Phoebina pjesma apsolutni vrhunac. ‘Monica, Monica, have a happy Hannukah…’ nikada nam neće dosaditi!

Photo: Netflix
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    S pasancem😁