Life&style

Prestižni Nomu najnoviji je dodatak zadarskoj gastro ponudi koji je izazvao sveopće oduševljenje

  • Alex Nardin je prvi Nomu restoran otvorio u Zagrebu prije godinu i pol, već u prvim mjesecima rada osvojivši brojne gurmane jedinstvenom ponudom
  • Prije desetak dana otvorili su vrata i u Zadru, a osim toga su najavili otvaranje još jednog restorana u Novigradu
  • Osim što uspješno spajaju japansku i mediteransku kuhinju, ovdje se na čaše može piti više od 80 vrsta kako domaćih, tako i stranih vina
  • Pročitaj više: Deni Srdoč, chef s Michelinovom zvjezdicom, u Rijeci otvara prestižni wine bistro Hidden

Otkako je prije otprilike godinu i pol Nomu otvorio svoja vrata, vrhunski uređeni restoran smješten na Trgu bana Josipa Jelačića osvojio je brojne gurmane, kako predivnim interijerom, tako i po mnogočemu jedinstvenom ponudom. Tamo se, naime, može uživati u sushiju i sashimiju, ali i raznim pršutima, domaćim i stranim sirevima, maslinovim uljima te raznim vinima, a nakon Zagreba, sada su spremni i na osvajanje Zadra. 

 | Autor: Instagram @nomuzagreb Instagram @nomuzagreb

Od kolikog je značaja otvaranje ove gastro oaze s jednom od najbogatijih ponuda fusion jela možda najbolje govori vijest iz 'Slobodne Dalmacije' koja ga smatra početkom gastronomske transformacije Kalelarge, a uopće ne sumnjamo da će sa svakim danom biti sve više onih koji su itekako zadovoljni ukusnim zalogajima i kapljicama.

Možda vas zanima Pizzeria Mime's novo je mjesto u centru Zagreba za uživanje u autentičnim okusima talijanske kuhinje Rubrika Life&style Life&style

U Ulici Majke Margarite 3 su vrata otvorili prije desetak dana, otvoreni su svakog dana do pomoći, a mnogi su vijest o otvaranju dočekali s velikim oduševljenjem, vjerujući kako je ovakav restoran točno ono što je u gastro ponudi Zadra nedostajalo. 

 | Autor: Instagram @nomuzagreb Instagram @nomuzagreb

Osim po pažljivo izazbranim jelima iz japanske te najcijenjenijim namirnicama iz mediteranske kuhinje, Nomu je poznat i kao mjesto gdje se na čaše može piti više od 80 vrsta kako domaćih, tako i stranih vina, a što je posebno privlačno svima koji s velikim zadovoljstvom vole istraživati enološku ponudu. Uz autohtone hrvatske sorte, ovdje se može kušati i vina iz Slovenije, Austrije, Njemačke, Francuske, Mađarske, Italije, Argentine i Australije.

Možda vas zanima U zagrljaju paške čarolije: Hotel, vinarija i restoran Boškinac pravi je eno-gastro raj s Michelinovom zvjezdicom Rubrika Life&style Life&style

Kako sami kažu, uparili su sve što vole kod klasičnih večera s modernim interpretacijama jela koja pripremaju od redovito svježih i lokalnih namirnica, uspješno spajajući japansku i mediteransku kuhinju u rapsodije neodoljivih okusa kojima su redovito oduševljeni svi koji ih kušaju. 

 | Autor: Instagram @nomuzagreb Instagram @nomuzagreb

Alex Nardin, vlasnik Nomua, otkrio je da ovo nije kraj lijepim vijestima i da nas uskoro čeka otvaranje na još jednoj lokaciji - u istarskom Novigradu, gdje bi restoran s radom trebao krenuti početkom svibnja. 

Photo: Instagram @nomuzagreb

Komentari 0