- Hotel, vinarija i restoran Boškinac smješteni su na uzvisini ispod guste borove šume, na rubu vinogorja i maslinika do vrata 'Zaglave', tradicionalno nezaobilaznog mjesta za ispašu ovaca
- Cijeli kompleks je renoviran i redizajniran prije tri godine, s velikom pažnjom prema detaljima te naglaskom na komforu za svakog gosta
- Restoran Boškinac s ponosom nosi Michelinovu zvijezdicu od 2020. godine
S balkona, terasa i iz vrta hotela Boškinac pruža se pogled na novaljsko polje koje zrači stoljetnim mirom. Daleko od gradske buke, Boškinac nudi oazu mira, bogatstvo mirisa i aroma, ljepotu pogleda i neki božanstveni smiraj. Danas je ovo nezaobilazno mjesto svakog pravog gurmana te je eno-gastro raj i pravi dragulj otoka Paga. Boškinac je mjesto koje svakako treba posjetiti…
„Hotel, vinarija i restoran Boškinac nastali su iz ljubavi prema kamenu, soli i vinu, u skladu s običajima naših predaka. U želji da nastavimo stoljetnu tradiciju i pokažemo svijetu što sve može ponuditi naš lijepi otok, stvorena je ova mirisna oaza koja našim gostima i posjetiteljima omogućuje miran odmor u kombinaciji s vrhunskim lokalnim namirnicama i upotpunjuje priču o otoku punom skrivenih blaga, bajku o moru, zemlji, obitelji…“, objašnjava vlasnik, Boris Šuljić.
U sklopu hotela nalazi se restoran koji može primiti do 60 gostiju. Restoran hotela Boškinac poznat je po interpretaciji tradicionalne otočke kuhinje na kreativan i moderan način. Bogata je i ponuda ribe te nadaleko poznate paške janjetine, sira, pršuta i drugih svježih sezonskih namirnica.
Od 2020. restoran krasi Michelinova zvjezdica, a gosti mogu tijekom cijele godine uživati u maštovitim degustacijskim menijima. Kreativna kuhinja restorana Boškinac razlog je zbog kojega gosti posjećuju Pag i izvan ljetne sezone. Uz perfekcionistički pristup kuhanju koji prati svjetske renomirane kulinarske trendove, nude se najbolja vina kuće Boškinac te velik broj zanimljivih svjetskih i hrvatskih vina.
Hotel i vinski podrum
Moćno kameno zdanje boutique hotela Boškinac oaza je mira uz borovu šumu, pored vinograda i maslinika. Hotel je udaljen oko 700 metara od mora te dva kilometra od Novalje. Svaka soba pedantno je osmišljena, a sav namještaj je ručno rađen. Sklad profinjenog luksuza i iznimne udobnosti u kombinaciji s kreativnom kuhinjom i atraktivnom vinarijom otkriva jedinstven svijet mirisa, okusa i snova.
Vinski podrum oduvijek je bio okosnica načina života obitelji Šuljić-Boškinac. Ostati na kamenu i drači, nastaviti hodati stazama djedova bila je konstanta u životu ove obitelji, od djeda Boškinca do njegova unuka. Tako je prije desetak godina započelo novo razdoblje koje je utemeljeno na tradiciji, jer 2000. godine izgrađena je moderna vinarija Boškinac, a iste godine u neposrednoj blizini vinarije posađen je vinograd s površinom od pet hektara.
Posebna ponuda: Proljetni gurmanski dani u Boškincu 2023.
Za sve gurmane koji još nisu prekrižili Boškinac sa popisa mjesta koje treba posjetiti, uskoro se pruža idealna priliku za to. Hotel i restoran svoja vrata za 2023. godinu otvaraju s početkom proljeća, točnije 5. travnja. Naime, od tada je moguće realizirati posebnu ponudu: Proljetni gurmanski dani u Boškincu 2023.', koja je pripremljena za predsezonu. Posebna ponuda traje sve do 2. lipnja i u tom će razdoblju svi zainteresirani moći doživjeti izuzetno iskustvo za sva čula.
U ponudi 'gurmanskih dana' su dva paketa: paket aranžman za dvije osobe u trajanju od dva dana (uz razne delicije za doručak i večeru te degustacije) po cijeni od 748 do 1020 eura, te paket aranžman za dvije osobe u trajanju od tri dana po cijeni od 990 do 1520 eura. Detalje ponude možete pronaći na internetskim stranicama hotela Boškinac.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.