Life&style
Tajlandski restoran Thai Thai

U centru Zagreba otvoren je Thai Thai Street Food koji oduševljava prefinim okusima jugoistočne Azije

  • U centru Zagreba, na adresi Varšavska 10 (preko puta kina Europa) otvoren je Thai Thai Street Food - restoran tajlandske kuhinje
  • Tijekom siječnja razvijali su meni, a pomno odabrana jela bila su u početku dostupna dostavom
  • Sada je restoran otvoren i za posjetitelje, a svatko će zasigurno pronaći nešto za sebe

Na mjestu poznatog vege restorana 'Green Point' nedavno se otvorio tajlandski steet food restoran. Vlasnici, Sven Žnidarić i Dunja Kozarić, odlučili su da je vrijeme za iskušavanje novog koncepta. Za tajlandsku kuhinju odlučili su se zbog višestrukih putovanja u Tajland, gdje su se oduševili tamošnjim specijalitetima. U kuhinji rade isključivo kuharice iz Tajlanda, dok se na čelu kuhinje nalazi chef iz Nepala koji u Hrvatskoj živi preko deset godina.

 | Autor: Instagram Instagram

Možda vas zanima Ovo je novi hit restoran u blizini Zagreba, jelovnik im je složio slavni hrvatski chef Rubrika Life&style Life&style

Thai Thai Street Food simpatičan je maleni lokal u kojem je prioritet kvalitetna i ukusna hrana. Meni je raznolik te se mogu se kušati neka od najpoznatijih jela tajlandske kuhinje, u raznim mesnim i ribljim varijantama, kao i vegetarijanskim, odnosno veganskim. U ponudi se trenutačno nalaze tri predjela; proljetne rolice s povrćem i piletinom, pileći satay ražnjići s kikiriki umakom i pikantnom salatom te gyoze s kozicama (cijene se kreću između 5 i 7 eura).

 | Autor: Instagram Instagram

Nude i četiri vrste glavnih jela iz woka, Pad Thai, Thai Fried Rice pržena riža s povrćem i mesom po izboru (piletina, svinjetina, kozice), zatim Pad Krapow Gai s mljevenim pilećim mesom, chillijem, češnjakom, tajlandskim bosiljkom, svježim mahunama i jajem te Stir Fried Cashew Nuts, jelo s prženim indijskim oraščićima, koje također dolazi s mesom po izboru. Cijene glavnih jela iz woka kreću se između 8 i 12 eura, što i nije toliko puno u današnje vrijeme kad cijene divljaju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @thai.thai.streetfood.zagreb

Tu su i jela s curryjem, pa tako nude već poznatu Tom Yum juhu s piletinom ili kozicama (5 eura), Massaman curry s piletinom, krumpirom i kikirikijem (9 eura), Green Curry s patlidžanom, lišćem keffir limete, bosiljkom i kokosovim mlijekom (9 eura) te Chef’s Special, riblji curry s filetom orade i škampima (18 eura) koji treba naručiti 24 sata ranije. Od deserta nude puding od manga (3 eura) i pržene banane (5 eura). 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @thai.thai.streetfood.zagreb

Radno vrijeme restorana je svaki dan, osim nedjelje, od 11 do 21 sat, a sezonski će se, prema potrebi, modificirati vrijeme rada te prilagođavati meni. Više informacija možeš saznati na njihovom Instagram profilu.

Jennifer Lopez Možda vas zanima Posluživanje Jennifer Lopez u restoranu više je prokletstvo nego blagoslov, pričaju konobari Rubrika Stars Stars
Photo: Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Azijska kuhinja mi se svida