Life&style 08. veljače 2023.

Ovo je novi hit restoran u blizini Zagreba, jelovnik im je složio slavni hrvatski chef

Instagram @chop_old_house.
  • Velika Gorica dobila je novo okupljalište za gurmane – restoran Chop Old House koji se nalazi u samom centru
  • Restoran ima 150 sjedaćih mjesta, meni je kreirao slavni domaći chef Melkior Bašić, bit će potpuno sezonski i mijenjat će ga svaka tri mjeseca
  • Otkrivamo dojmove tijekom degustacijske večere u kojoj smo uživali u pet besprijekornih sljedova

Restoran Chop Old House u Velikoj Gorici smješten je u staroj povijesnoj zgradi koja odiše tradicijom, a i vrhunska hrana koja se tamo poslužuje oslanja se na tradiciju, ali u modernom ruhu. Meni je kreirao naš poznati chef Melkior Bašić

Velika Gorica dobila je novo okupljalište za gurmane – restoran Chop Old House koji se nalazi u samom centru, u povijesnoj zgradi koja datira s početka 19. stoljeća, u zlatno doba Plemenite općine Turopolje. Bivši vlasnici obnovili su je 2016., ali prema posebnim pravilima, budući da je spomenik baštine. Sadašnji vlasnici preuzeli su je na ljeto s namjerom da ponovno otvore restoran i to ne bilo kakav, već restoran s vrlo visokom razinom usluge, odličnom hranom I bogatom kartom pića.

“Želimo Velikoj Gorici ponuditi nešto što ona nema, a to je viša razina usluge, kvalitetniji proizvod. Kad pričamo o restoranu, smatramo da smo moderni bistro koji servisom naginje prema fine diningu. Imamo izuzetno jaku vinsku kartu na kojoj se trenutačno nalazi 69 vina, od kojih je 90 posto domaćih (strana vina su većinom šampanjci i prosecco).

 | Autor: Branislav Babić/Pixsell Branislav Babić/Pixsell

Ono što nas razlikuje od svih je što 90 posto vina nudimo na čaše. Jer želimo ljude educirati, želimo ih navikavati na vrhunska vina. Ipak je Hrvatska zemlja vrhunskih vina i želimo da naši gosti uživaju u njima. Vinsku kartu je kreirao naš sommelier Damjan Paripović“, rekla nam je direktorica hotela i restorana Chop Old House Anamarija Vidić.

Restoran ima 150 sjedaćih mjesta, meni je kreirao slavni domaći chef Melkior Bašić, a kuhinju vodi chef restorana Chop Old House Goran Hlišć. Meni će biti potpuno sezonski i mijenjat će ga svaka tri mjeseca.

 | Autor: Branislav Babić/Pixsell Branislav Babić/Pixsell

“Vjerujemo jedino u sezonske namirnice, i ne želimo puno jela na meniju, maksimalno 15, jer jedino tako možemo izbacivati kvalitetna jela, onakva kakva trebaju I biti”, objašnjava Anamarija Vidić i dodaje kako njihovu vinsku kartu prati i vrlo jaka i raznolika karta žestokih pića, a u loungeu se nakon vrhunske večere može uživati u bogatoj ponudu cigara, vrhunskih rumova i čokolade.

Možda vas zanima... U istarskom restoranu Old River svi će zavoljeti tartufe, ali i zaljubiti se u prefine domaće specijalitete Rubrika Life&style Life&style

Tijekom degustacijske večere u restoranu Chop Old House uživali smo u pet besprijekornih sljedova. Počeli smo s paštetom od pjetlića s kruškama i lješnjakom te prepečenim kruhom, a slijed je odlično pratila svježa Benvenuti Malvazija 2021. – ovo jelo odlično nas je uvelo u ovu nezaboravnu večer.

 | Autor: Branislav Babić/Pixsell Branislav Babić/Pixsell

Potom je na stol stigla krem juha od cvjetače s maslinovim uljem s okusom tartufa, koja nas je lijepo ugrijala, a nakon toga na stol su stigli i domaći ravioli punjeni domaćim sirom, s goveđim carpacciom na vrhu, preprženim kockicama slanine i himalajskom soli, a jelo je odlično pratio Vezak Sauvignon.

 | Autor: Branislav Babić/Pixsell Branislav Babić/Pixsell

Za glavno jelo poslužena nam je svinjska potrbušina, jus, aromatizirani pire od krumpira kuhan u mlijeku, glazirani mladi luk i pečeni krumpir. Izuzetno mekano i ukusno meso, kremasti krumpir, osvježavajući mladi luk… i Matuško Dingač 2018. oduševili su nas, no nešto mjesta ostavili smo i za desert - knedle od šljiva s meringom. Domaće, tradicionalno jelo dignuto na višu razinu – posluženo uz Valenta Muškat 2021. – bilo je savršeno finale večere koja će se još dugo prepričavati.

 | Autor: Branislav Babić/Pixsell Branislav Babić/Pixsell

No neodoljiv desert još nije bio kraj ove večer za pamćenje. Nakon što smo se dobro najeli i uz to popili nekoliko čaša odličnih hrvatskih vina, večer smo završili rezimirajući dojmove u njihovom loungeu gdje smo uživali u uparivanju ruma s cigarama, što je osoblje Chop Old House znalački odradilo. A osim bogate ponude rumova, tu je i zavidna kolekcija vrhunskih viskija koji također prijaju nakon odlične večere.

 | Autor: Branislav Babić/Pixsell Branislav Babić/Pixsell

Na degustacijskoj večeri tim restorana Chop Old House pokazao je visoku razinu usluge i poslužio vrhunsku hranu i vina. Sve to dokaz je da ne odustaju od svoje namjere – napokon uvrstiti Veliku Goricu na ugostiteljsku i hotelijersku kartu Hrvatske.

 | Autor: Branislav Babić/Pixsell Branislav Babić/Pixsell

Naime, na dvije etaže iznad brižljivo uređenog restorana nalazi se i hotel koji trenutačno ima sedam raspoloživih soba u koje može ukupno primiti 20 gostiju. Tu su i VIP soba u kojoj se mogu održavati sastanci, mini eventi i druga manja događanja, a sve u potpunoj privatnosti uz vrhunsku poslugu.

 | Autor: Branislav Babić/Pixsell Branislav Babić/Pixsell

Prostor hotela je moderno uređen, ali s prisjećanjem na veliku tradiciju ove zgrade – kroz brojne stare fotografije na zidovima koje svjedoče o bogatoj prošlosti ovog zdanja.

"Naš hotel trenutačno je boutique hotel, no kroz dogledno vrijeme namjera nam je postati heritage hotel. Ono na što računamo odmah jest aerodrom i noćenja vezana uz njega, no naš krajnji cilj zapravo je napokon predstaviti Veliku Goricu kao samostalnu turističku destinaciju, a ne kao satelit Zagreba, želimo pokazati i dokazati da Turopolje ima što ponuditi gostima.

Možda vas zanima... Fish&chips jedno je od rijetkih engleskih jela koje obožavam; morala sam ga isprobati u novom Tunaholicu Rubrika Life&style Life&style

Ipak Turopolje ima svoj craft gin koji je osvojio brončanu medalju u Londonu, ima svoju vrhunsku destileriju, ima i turopoljski tartuf, turopoljsku svinju… Ovdje doista imamo jako velik izbor autohtonih namirnica na koje možemo biti ponosni i od kojih možemo raditi odlične stvari“, zaključila je Anamarija Vidić.

Komentari 0