Life&style

Preskakanje užeta je sjajna stvar koju možeš napraviti za svoje zdravlje, samo prati ovaj tempo

  • Dječja aktivnost preskakanja užeta kojom smo ubijali vrijeme čini se odličan je način da unaprijedimo zdravlje u odrasloj dobi
  • Pokazala je to Bernadette Henry koja je nakon kontinuiranih treninga smršavjela, postigla kondiciju i odbacila lijekove 
  • Postoji niz benefita koje ti može donijeti ova zabavna aktivnost, a možeš je izvoditi gotovo bilo gdje

Stres i opasno visok krvni talk Bernadette Henry ozbiljno je narušavao kvalitetu života – sve dok rješenje nije pronašla u dječjoj, i za nju nostalgičnoj, vježbi preskakanja užeta. Bernadette je za ovim rješenjem posegnula nakon što je životni stil gotovo došao glave. Radila je dva posla, a kada bi došla umorna kući skrbila bi o svoje troje djece koja idu u školu. 

Možda vas zanima Da bi dobila najviše od vježbanja, po završetku bi trebala navaliti na ovih 5 namirnica Rubrika Life&style Life&style

Mamu troje mučile su glavobolje, višak kilogram te vrlo visok tlak, stoga je njezin liječnik savjetovao da pokuša smršavjeti, smanjiti unos soli i smanjiti razinu stresa, a dobila je i lijek koji bi trebao regulirati krvni tlak. Mogla se napokon naspavati što je pomoglo da smanji razinu stresa. Međutim, kada je ponovo posjetila liječnika iznenadila se nalazima prema kojima je njezin tlak i dalje bio vrlo visok, a liječnik joj je htio dati još tri lijeka za njegovo reguliranje. 

Bernadette da je zamolila liječnika da joj pruži priliku da samostalno pronađe rješenje za njezino stanje, a nakon potvrdnog odgovora odlučila se za uže za preskakanje i nije požalila!

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

‘’Preskakanje užeta bilo je dio moje rutine dok sam bila mlađa, a sada sam se odlučila tome ponovo obvezati – barem tri dana u tjednu odraditi 10 serija po 100 preskoka u svome dvorištu. Iz prethodnog iskustva znala sam da će ova rutina potrajati oko 10 minuta. Iako mi je u početku trening bilo teško uklopiti u raspored I uopće nije bio lak, poslije sam uživala, pogotovo uz glazbu’’, ispričala je majka. 

Kako se s vremenom puno bolje osjećala i počela gubiti kilograma, Bernadette je u trening uvrstila još pokoju vježbu poput čunjeva, sklekova i plenkova. 

‘’U posljednjih godinu dana smršavjela sam 30 kilograma, glavobolje su nestale, a krvni tlak je pao pa sam mogla prestati piti lijekove’’, ustvrdila je Bernadette. 

Možda vas zanima Ovaj 12-minutni trening pomaže Helen Mirren da u 76-oj godini ostane u zavidnoj formi Rubrika Life&style Life&style

Preskakanje užeta Bernadette je bio način da vrati kontrolu nad svojim zdravljem. Međutim, osim regulacije krvnog tlaka ova zabavna aktivnost, koju smo svi barem probali u djetinjstvu, donosi i niz drugih benefita za zdravlje.  

  • Poboljšava učinkovitost disanja
  • Unaprjeđuje kvalitetu kostiju
  • Doprinosi boljoj koordinaciji 
  • Smanjuje mogućnost ozljeda stopala i gležnjeva
  • Potiče sagorijevanje kalorija
  • Unaprjeđuje kardiovaskularno zdravlje

Jesi li već odlučila kada započinješ s treningom?

Photo: Shutterstock

Komentari 0