Life&style

Praščić Pepa ili Ulica Sezam? Evo što omiljena serija tvog djeteta otkriva o njegovom karakteru

  • Tvoje dijete rado gleda „Praščića Pepu“? Ili možda „Ulicu Sezam“?
  • Naime, crtani filmovi i dječje serije koje gleda tvoje dijete navodno su povezani s karakterom djeteta
  • Otkrit ćemo ti o čemu je tu riječ…

Sve mi imamo svoje omiljene junake sa malih ekrana. A oni iz djetinjstva prate nas do odrasle dobi. U međuvremenu neke od nas znaju zašto smo toliko voljele Smogovce, Sport Billya ili Pipi Dugu Čarapu. Njihova hrabrost, njihova drskost i težnja za slobodom su nas se tada duboko dojmili te se i danas odražavaju u našim osobnostima. Dakle, nije ni čudo da naša djeca iz sasvim određenih razloga imaju svoje heroje…

Praščić Pepa

Duhovit, drzak i odlučan – to je klasični gledatelj Pepe! Mali majstori i majstorice koji rado povise ton i točno znaju kako doći do onoga što žele. Fanovi te crtane serije brinu se o drugima te im pokazuju što trebaju napraviti. Vrlo su snažne volje, pomalo tvrdoglavi, ali jednako tako i senzibilni te ljupki. Vole svoje prijatelje i obitelj te ne vole kad ih se plaši.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🐷 #PeppaXmasNo1 #UK

A post shared by Peppa Pig (@officialpeppa) on

Psići u ophodnji

Ako su tvoja djeca ljubitelji četveronožaca, onda vrlo vjerojatno rado vole izazove! Orijentirana su na rješenje te znaju svoje prednosti. Osim toga, pod pritiskom su cool i fokusirani. Uvijek se nešto mora događati te im je u grupi uvijek bolje, lakše i zabavnije.

Možda vas zanima Dobra vijest za sve ljubitelje crtića ''Mjesečeva ratnica', od sutra su besplatno dostupne sve epizode Rubrika Life&style Life&style

Vatrogasac Sam

On je uzor dječacima i djevojčicama. Bez njega se ne može ništa, a sa svojom ekipom i velikim crvenim vatrogasnim kolima je junak u dječjoj sobi. Ljubitelji te animirane serije su spremni na pomoć i hrabri. Ili su jednostavno ljubitelji vatrogasaca. Također imaju izumiteljski duh te želju za zajedništvom.

Pčelica Maja

Generacije i generacije djece vole Pčelicu Maju i njene prijatelje. I činjenicu da je Maja uvijek spremna na pustolovine. Nitko i ništa ne može zakočiti njenu radoznalost i spremnost na pomoć. Djeca koja je najradije gledaju mogu biti sramežljiva te čeznuti za tim karakteristikama, a i razviti iste. I to zato jer je njihova znatiželja također golema. Žele ići vlastitim putem, istaknuti se iz mase te pomagati.

Ulica Sezam

Šarena i živahna zabava za maštovitu djecu koja se mogu identificirati s malim čudovištima poput Elma i ekipe. Ljubitelji Ulice Sezam također vole jesti kekse (kao lik iz serije) te su otvoreni mali ljudi. Glazba i kreativnost su im zanimljivi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#zoey from #sesamystreet and my baby. #sesamyplace

A post shared by Ian Bianchi (@watch_you_talkn_bout) on

U jednom međunarodnom istraživanju na temu obrazovnog programa za djecu i mladež otkriveno je da djevojke traže u svojim omiljenim serijama snažne i društvene uzore, dok dečki više vole akciju i svladavanje krize s humorom. To nam je nekako poznato i u odrasloj svakodnevici, a to i nisu najlošije karakteristike. Osim roditelja, junaci iz serija su nekako i moderni uzori, tvrde stručnjaci.

Možda vas zanima Ove gigantske ali prekrasne puzzle od 40.320 komada obožavat će ljubitelji Disneyjevih crtića Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0