Life&style

Dobra vijest za sve ljubitelje crtića ''Mjesečeva ratnica', od sutra su besplatno dostupne sve epizode

  • 'Mjesečeva ratnica' poznata je anima i manga animirana serija iz devedesetih godina
  • U Hrvatskoj se počela emitirati 2001. godine i to 9 godina nakon japanskog početka emitiranja
  • Imali smo ju prilike gledati do 2003. godine, a od sutra će epizode biti dostupne na YouTube-u

Ove dane koje provodimo doma koristimo i za gledanje nekih serija i filmova pa i popularnih crtića kojih se sjećamo iz djetinjstva. Upravo nas je zato razveselila vijest da od 24. travnja na YouTube-u biti dostupna anima i manga serija 'Mjesečeva ratnica', originalnog naziva 'Sailor Moon'. Tako će se na službenom kanalu moći vidjeti svih 127 epizoda serije koja se prikazivala devedesetih godina u Japanu, a kod nas je počela s prikazivanjem 2001. godine.

Možda vas zanima Super vijest! Zagreb Film svima poklanja sve epizode omiljenog crtića iz djetinjstva ''Mali leteći medvjedi'' Rubrika Life&style Life&style

Radnja animirane serije bazira na borbi između dobra i zla, pri čemu dobro predstavljaju i štite mlade djevojke od kojih svaka nosi naziv pojednog planeta Sunčeva sustava, te ostalih nebeskih tijela, poput zvijezda i kometa. Glavna junakinja Usagi Tsukino, plačljiva je četranestogodišnjakinja koja ima mnogo školskih obaveza. Mačka Luna joj zakomplicira život nakon što joj da posebnu moć da se može preobraziti u ratnicu za ljubav i pravdu. 

Glavna neprijateljica joj je kraljica Beryl, a prijateljice i druge ratnice su Merkurova ratnica Ami Mizuno, Jupiterova ratnica Makoto Kino, Marsova ratnica Rei Hino te Venerina ratnica Minako Aino.

Možda vas zanima Sjećaš li se Deana iz serije 'Gilmorice'? Evo gdje je danas i kako izgleda Rubrika Life&style Life&style

Devet godina nakon početka japanskog emitiranja, 2001. godine i kod nas se počela prikazivati prva sezona na japanskom s titlovima, dok je druga sezona bila sinkronizirana. Likovima su glasove posudili poznati hrvatski glumci kao što su Leona Paraminski, Olga Pakalović, Ines Bojanić, Rakan Rushaidat, Franjo Dijak te Antonija Stanišić i Marija Škaričić. Zadnja sezona u Hrvatskoj je emitirana 2004. godine te otad nismo imali prilike gledati reprize.

 | Autor: imdb imdb

Photo: imdb

Komentari 0