Life&style

Super vijest! Zagreb Film svima poklanja sve epizode omiljenog crtića iz djetinjstva ''Mali leteći medvjedi''

  • Mnogima je djetinjstvo obilježio crtani film ''Mali leteći medvjedi'' koji se počeo proizvoditi još 1988. godine
  • Zagreb Film je na svojoj stranici objavio kako poklanja 31 epizodu ovog kultnog crtića potpuno besplatno na svom YouTube profilu
  • Mali će uživati u epizodama, a mi stariji moći ćemo se prisjetiti anegdota u životima Tine, Dade, Smucala, Smradeca i brojnih drugih likova

Zagreb film je svojom današnjom objavom na Facebook stranici razveselio sve mališane, ali i nas velike. Naime, odlučili su na svom YouTube kanalu potpuno besplatno pokloniti serijal ''Mali leteći medvjedi''. Radi se o crtanom filmu koji je obilježio brojna djetinjstva, a od danas možemo pogledati 31 epizodu u ukupnom trajanju od 730 minuta. 

Jedna od najpopularnijih crtanih serija počela se proizvoditi još 1988. godine, a za nju su zaslužni Dušan Vukotić, Pero Kvesić i Neven Petričić. Iz epizode u epizodu imali smo prilike pratiti razne dogodovštine Dade, Tine, Smucala, Smradeca, sove pod imenom Grga te mudrog medvjeda Platona. Ovaj crtani film kombinirao je fantastične pustolovine u realističnom okruženju što je jedan od razloga zašto smo ih obožavali. 

Također, malo tko se neće sjetiti i pjesme iz uvodne špice koju i dan danas znamo napamet, a za one mlađe koji ju još nisu imali prilike naučiti ona ovako glasi:

''U  šumarku skrivenom medvjeda je mali dom, 
oni čak i lete, pogledajte!
Neki ljudi okrutni, opasni k'o zmaj, 
slistili bi taj pravi mali raj!
No neće, neće bogme moć jer mali medvjedi će doć
k'o jedan borit će se svi i šumu spasiti!
Ako voliš planinu, rijeku i cvijet
primit će te odmah u svoj šumski svijet,
ti čudesni maleni, leteći medvjedi!''

 | Autor: imdb imdb

Osim kultnih ''letećih medvjedića'', već mjesec dana na njihovom kanalu se može pogledati osam animiranih filmova njihove produkcije, među kojima su i klasici poput Oskarom nagrađenog ''Surogata'' Dušana Vukotića. Nema sumnje kako će nam ovaj YouTube kanal postati jedan od neizostavnih. 

Photo: imdb

Komentari 0