Life&style
Evo zašto bi tijestu za palačinke trebalo dodati malo piva

Postoji odličan razlog zašto bi u tijesto za palačinke svaki put trebala dodati i malo piva

  • Je li ti ikada palo na pamet da u tijesto za palačinke uliješ malo piva?
  • Ako nije, onda nisi znala da je upravo pivo tajni sastojak savršenih palačinki 
  • Otkrit ćemo ti zašto bi ga trebala dodati tijestu za palačinke

Staviti pivo u tijesto za palačinke? Doduše, ova kombinacija zvuči neobično, ali svakako je trebaš upamtiti! Kada je u pitanju priprema omiljene slatke poslastice, pivo može učiniti čuda. Osim što će podići okus palačinki na novu razinu, značajno će optimizirati njihovu konzistenciju.

Pivo čini palačinke osobito mekima i pahuljastima

Svježe palačinke su savršene kada se malo dignu pri pečenju, a iznutra su fine, mekane i pahuljaste. Učinak se obično postiže s malo praška za pecivo u tijestu, ali možeš ga pojačati ako u pripremu tijesta dodaš malo piva. Razlog: pivo stvara ugljični dioksid i tako djeluje kao prirodno sredstvo za dizanje, koje diže tijesto i čini ga pahuljastim i rastresitim.

via GIPHY

Možda vas zanima Najbolja smjesa za palačinke: Recept iz kuhinje naših baka uz nekoliko bitnih trikova i savjeta Rubrika Life&style Life&style

Koje pivo se može koristiti za palačinke?

Bilo „klasično“ ili craft pivo, svijetlo ili tamno: za palačinke možeš koristiti bilo koju vrstu piva. Ali ovisno o vrsti, treba uzeti u obzir da pivo čini tijesto više ili manje slatkog okusa.

Savjet: ako ti pivo i palačinke baš nikako nisu kompatibilni, možeš alternativno dodati malo mineralne vode u tijesto za palačinke. I tada ugljični dioksid može osigurati da palačinke budu mekše i pahuljastije.

via GIPHY

Možda vas zanima Zebra palačinke postale su pravi hit, imamo super recept koji uspijeva svima Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock

Komentari 0