- Je li ti ikada palo na pamet da u tijesto za palačinke uliješ malo piva?
- Ako nije, onda nisi znala da je upravo pivo tajni sastojak savršenih palačinki
- Otkrit ćemo ti zašto bi ga trebala dodati tijestu za palačinke
Staviti pivo u tijesto za palačinke? Doduše, ova kombinacija zvuči neobično, ali svakako je trebaš upamtiti! Kada je u pitanju priprema omiljene slatke poslastice, pivo može učiniti čuda. Osim što će podići okus palačinki na novu razinu, značajno će optimizirati njihovu konzistenciju.
Pivo čini palačinke osobito mekima i pahuljastima
Svježe palačinke su savršene kada se malo dignu pri pečenju, a iznutra su fine, mekane i pahuljaste. Učinak se obično postiže s malo praška za pecivo u tijestu, ali možeš ga pojačati ako u pripremu tijesta dodaš malo piva. Razlog: pivo stvara ugljični dioksid i tako djeluje kao prirodno sredstvo za dizanje, koje diže tijesto i čini ga pahuljastim i rastresitim.
Koje pivo se može koristiti za palačinke?
Bilo „klasično“ ili craft pivo, svijetlo ili tamno: za palačinke možeš koristiti bilo koju vrstu piva. Ali ovisno o vrsti, treba uzeti u obzir da pivo čini tijesto više ili manje slatkog okusa.
Savjet: ako ti pivo i palačinke baš nikako nisu kompatibilni, možeš alternativno dodati malo mineralne vode u tijesto za palačinke. I tada ugljični dioksid može osigurati da palačinke budu mekše i pahuljastije.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.