- Svaki kuhar reći će da hrana mora biti i zabavna
- Baš takve su zebra palačinke - uzbudljiva verzija omiljenog klasika
- Jednostavno ih je pripremiti a treba ti samo jedan sastojak više
Tanke francuske ili deblje američke… nema tu puno filozofije kada se radi o palačinkama, osim kada biramo nadjev za ovu svima omiljenu poslasticu. No, ne mora to biti baš tako. Svoje ukućane možeš iznenaditi potpuno novom inačicom omiljenog zalogaja - Zebra palačinkama. Vrlo efektne, dolaze iz porodice tankih francuskih palačinki, a od svojih rođakinja razlikuju se po smeđim šarama koje se dobiju dodatkom kakaa u dio smjese.
Priprema je vrlo jednostavna pa je vrlo lako mogu svladati i početnice. Što je još bolje, gotove slastice izgledaju kao da su izašle iz tave najvrsnijih kuhara. Nemoj propustiti opće oduševljenje u domu koje će izazvati ove posebne palačinke, evo ti recept.
Sastojci
- 500 ml mlijeka
- 2 jaja
- prstohvat soli
- 1 žlica rastopljenog margarina
- 1 dcl mineralne vode
- brašno
- 1 žlica kakaa (ide u 1/4 tijesta)
- 1 pumpica ili slastičarska vrećica za šaranje
Postupak
- Izmiješaj jaja, sol, margarin, mineralnu vodu, a zatim tekućoj smjesi postepeno dodavaj brašno dok sve dok ne postane kremasta i srednje gusta.
- Odvoji 1/4 smjese u drugu zdjelu, dodaj kakao i miksaj dok se sastojci dobro ne izmiješaju. Dobivenu smjesu ulij u pumpicu ili slastičarsku vrećicu s uskim nastavkom.
- Zagrij ulje na tavi i ulij klasičnu smjesu za palačinke, pričekaj 10-ak sekundi dok se tijesto malo ne zapeče i da ne bude kašasto, a zatim pumpicom u krug iscrtaj spirale.
- Palačinku ispeci do kraja i ponovi postupak sa svakom idućom. Gotove palačinke nadjeni po želji… Dobar tek!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.