Life&style

Ponosno pokazala užinu za svoju četverogodišnju kćer a onda se našla na udaru kritika - tko je ovdje u pravu?

  • Roditelji čija djeca žele jesti hranu poput boba ili mahuna sigurno se smatraju sretnicima
  • Jedna Australka pohvalila se tako ručkom koji je pripremila za svoju kćer, a uključivao je niz raznovrsnih namirnica
  • Iako je htjela inspirirati druge mame, one su joj začudo uzvratile kritikama ponosno istaknuvši kako njihova djeca jedu pileće medaljone

Zdrava prehrana jedan je od imperativa zdravlja i vjerujemo da se roditelji čije dijete već od malih nogu želi jesti zdrav i ne baš popularan zalogaj smatraju pravim sretnicima. S ushićenjem kutijicu s ručkom svojoj četverogodišnjoj kćerki tako priprema i mama iz Pertha u Australiji koja se sastavom jedne takve pohvalila na Facebooku. U kutiju za ručak, koju je ponosno pokazala u grupi Lunch box Ideas Australia, mama je složila zelene mahune, krekere od morskih algi, bademe grožđe, rajčice, pistaciju u ljuski uz djeci uvijek omiljene sendviče od šunke i perece. 

Možda vas zanima Hej, mame! S ovih 9 stvari najviše živcirate svoje kćeri i sinove tinejdžere Rubrika Life&style Life&style

''Moja četverogodišnja djevojčica nedavno je počela pohađati predškolski program. I evo, pobjeđujem u natjecajnu u pripremi ručka’’, našalila se mama uz fotografiju ručka. 

 | Autor: LuncboxideasAustralia/Facebook LuncboxideasAustralia/Facebook

No, njezina namjera da na ovaj način inspirira i druge mame, umjesto pohvala naišla je na brojne kritike roditelja koji su cjelovit obrok proglasili ''previše odraslim'' kako se njihova četverogodišnja djeca uglavnom hrane pilećim medaljonima.

‘’Samo pričekajte dok dijete ne postane tinejdžer i onda ga pošaljite u školu s ovakvim ručkom. Kakva sramotna mama’’, jedan je od komentara. 

Neke od članica grupe obratile su pozornost na pistacije u ljuski istaknuvši kako se radi o neprimjerenoj hrani za četverogodišnje dijete koje ih možda neće moći oljuštiti. 

Možda vas zanima Majka pobjesnila zbog torbe za djevojčice, no ne dijele baš svi njezino mišljenje Rubrika Život Život

Nakon niza negativnih komentara kojima se nije nimalo nadala, mama iz Pertha uzvratila je fotografijom još jednog zdravog ručka i dala do znanja kako i dalje namjerava svojoj kćeri pripremati zdrave obroke. 

‘’Nikad ne bih očekivala da će pripremljen ručak izazvati toliko kontroverzi, kritika i diskusije. Zatečena sam i na čudan način motivirana da nastavim objavljivati svoje kreacije’’, dodala je mama uz fotografiju.

 | Autor: LuncboxideasAustralia/Facebook LuncboxideasAustralia/Facebook

Ručak od lubenice, pola avokada, feta sira, krekera od morskih algi, tvrdo kuhanih jaja, suhih marelica, boba te domaće zobene palačinke sa slaninom i parmezanom potom je naišao na aplaudiranje Facebook publike

Novi izbor ručka čini se za razliku od prošlog menija, ipak je uspio motivirati neke od roditelja na zdrav pristup prehrani svoje djece. Jedna mama istaknula je kako bi voljela da njezin sin želi jesti takve obroke kao i da joj netko složi baš jednu takvu kutiju za ručak.

Photo: Shutterstock/instagram

Komentari 0