Life&style

Mama je na Facebooku zatražila pomoć u rješavanju sinove zadaće. Evo komentara...

  • Kad se djeca online školuju, onda roditelji online i rješavaju zadaće... Ili je nešto pogrešno u ovome?
  • Reakcije na mamu koja nije znala riješiti kemiju pokazuju da je opće mišljenje da nije ni trebala, ni rješavati sinovu zadaću, ni tražiti da je netko drugi riješi...
  • No, bilo je i drukčijih komentara
Možda vas zanima Evo zašto je sada dobro vrijeme za planiranje novog putovanja Rubrika Life&style Life&style

Svi se snalazimo kako znamo. Pa tako i ova mama koja je na Facebook grupi Tražim/nudim posao zatražila pomoć u rješavanju zadaće. Nije da se mama školuje nego njezin sin, osnovnoškolac. Ne znamo je li on nije znao riješiti zadaću iz kemije ili nije niti pokušao, ali mama nije mogla savladati dobivena pitanja vezana uz 5. cjelinu u udžbeniku, "Biološki važni spojevi" pa je na Facebooku zatražila pomoć, obraćajući se studentima... Pa sad kad se djeca školuju online, zašto se ne bi online prepisivala i tuđa rješenja?

 

 | Autor: screenshot/facebook screenshot/facebook

Doista, pomoć je i dobila. Neka dobra duša napisala je rješenja, no dobila je još više negativnih komentara nego odgovora na pitanja. "Rješenja su u knjizi. Neka dijete pročita pa će znati", "Dok tvoje dijete igra igrice, ti mu rješavaš zadaću. Vrh", "Muka mi je od ovih mama koje žele petice, ali na ovaj i sto drugih načina". I tako dalje.

 | Autor: Facebook Screenshot Facebook Screenshot

Bilo je ipak i onih koji su stali u njezinu obranu: "Teški moralisti, ostavite ženu na miru, svatko se snalazi na svoj način", ali i prokomentirali stanje u društvu: "Sad ste napali gospođu zbog zadataka iz kemije za 8. razred. A kad se šibaju postovi za potražnju i ponudu (fakultetskih) seminara, diplomskih radova itd. onda vam ne smeta previše. Čak se i biznis napravio od roga. Užas!"

 

 | Autor: Facebook Screenshot Facebook Screenshot

Photo: None

Komentari 0