Life&style

Hej, mame! S ovih 9 stvari najviše živcirate svoje kćeri i sinove tinejdžere

  • Općenito je poznato da nitko nije savršen
  • Pa niti mame nisu uvijek savršene svojoj djeci – osobito kad su "djeca" tinejdžeri
  • Pogledaj što to kod tebe najviše živcira tvog tinejdžera/icu

Kada je to on naše male slinave i plačljive bebe postao tinejdžer? Vrijeme tako prolazi… I već je dijete – postalo veliko! Kako suživot s tinejdžerom ili tinejdžericom ne bi bio pretežak, otkrit ćemo ti tajanstven svijet djece…

1. „Pospremi konačno svoju sobu!“

Da, znam da je moja soba neuredna. I ne, živčani komentari i stalno ponavljanje neće je pospremiti. Međutim, posjet prvog dečka mogao bi čudnovato djelovati!

via GIPHY

2. „Hoćeš li ustati još danas?“

Ili je to usisavač u osam sati ujutro u subotu ili decentno lupanje po vratima sobe – zašto mi ne date da se naspavam? Samo. Jedan. Jedini. Put. I dok god mogu spavati dotad ćete imati svoj mir…

Možda vas zanima Ovo jednostavno pravilo čini mame puno sretnijima, tvrde znanstvenici, a vrijeme je da ga i ti primijeniš Rubrika Life&style Life&style

3. „Kad bi svi skočili s krova i ti bi za njima?“

Prihvaćanje od prijatelja i kolega iz škole su za djecu koji žele odrasti jedna od najvažnijih stvari uopće. A što može bolje pomoći pri penjanju na društvenoj ljestvici od najnovijeg mobitela i cool slušalica? Glupo je to što roditelji prečesto misle da znaju bolje. Zar je tako teško ispuniti nam koju želju? Razmišljajte o miru u obitelji.

via GIPHY

4. „Želiš i to još pojesti?“

Pizza, burger, čips – sve što ljudi iznad 30-te smatraju kalorijskim bombama, za tinejdžere su to sitnice. I nema vam pomoći, dragi roditelji. I ostavi sada moju čokoladu i kad izlaziš iz sobe zatvori vrata. Hvala!

5. „Pa nije to tako loše, saberi se!“

Zabave su super stvar – ali ne ako je riječ o partiji karata ili šaha sa pradjedom ili senilnim ujakom. Ne postoji bolji način prikazati tinejdžeru sve mane obiteljskog života.

via GIPHY

6. „Zar još nisi usisala sobu?“

Naravno da se posuđe neće samo oprati, a rublje samo skočiti na uže sa sušenje. I sada se postavlja pitanje zašto moram usisavati? A zašto moja braća i sestre ljenčare na kauču? Želim pravdu! I to ne takvu da si ti na kraju u pravu!

Možda vas zanima 8 dugotrajnih učinaka odrastanja s perfekcionistički nastrojenim roditeljima Rubrika Life&style Life&style

7. „Ovakva nećeš izaći iz kuće!“

Outfit u kojem sam se pojavila za doručak nije slučajan. Isprobala sam više komada odjeće sve dok nisam pronašla savršenu kombinaciju. Ne, ne želim se presvlačiti! Zar ti nisi sa 16 godina nosila ovakvu odjeću? Kako si se ti oblačila?

via GIPHY

8. „Kad je Ana imala tri godine, jednom je zaspala za stolom s licem u juhi. Imam negdje fotografije…“

Život tinejdžera je općenito poprilično dramatičan. Dragi roditelji: molimo vas da smiješne izreke, spontane zagrljaje ili neodgovarajuće priče iz našeg djetinjstva zadržite za sebe. Možete međusobno pričati razne dogodovštine u kojima smo u glavnoj ulozi – ali nikako ne pred nama!

9. „O moj Bože, o moj Bože, o moj Bože…“

Premda se čini da je život vaših potomaka naletio na veliku prepreku negdje između brda odjeće i ostataka jela, uglavnom nema nikakvog razloga za brigu. Kao tinejdžeri nalazimo se u nekoj kaotičnoj fazi samospoznaje, ali možemo reći nešto sa sigurnošću: postoji nada! I najduži pubertet će jednom proći.

via GIPHY

Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • dancy11.04.2005

    Živciramo ili ne, ali oni moraju slušati dok su pod mojim krovom, pa makar bili i punoljetni! Nema kod mene neću, a dizanje je u 8 sati, čak i vikendom! Sad su 15 i 16 godina, al nema izlaska do ... prikaži još!