- Savršeno kremasti pire krumpir je poput umjetničkog djela
- Postizanje pravog omjera mlijeka i maslaca posebna je čarolija
- Kad smo naletjele na recept koji izostavlja oba sastojka u korist jednog totalno neočekivanog, zaintrigirale smo se
Jedan dodatak jelu, mogle bismo reći čak i začin ili umak, gotovo sve od nas uvijek držimo o hladnjaku. Pogađaš li o čemu je riječ? Dakle, riječ je o majonezi, slasnom umaku u koji volimo umočiti svoje pržene krumpiriće. No, pronašle smo i recept za pire krumpir u kojem se koristi majoneza kao začin. Hm, odustajanje od maslaca i mlijeka…
Za pire ti je potrebno nekoliko krumpira srednje veličine. Oguliš ih, narežeš na manje (ali jednake) komade te staviš u kipuću vodu da se skuhaju. Kad je krumpir skuhan, zgnječiš ga te dodaš pola šalice majoneze te (ako želiš, nije obavezno, žlicu mlijeka). Dodaš malo soli i papra te sve dobro promiješaš. Dobit ćeš savršeno kremast pire krumpir. Majoneza ne mijenja jako okus, nego tek daje dodatni „štih“ krumpiru.
Ako voliš majonezu i želiš upotrijebiti manje maslaca te uštedjeti na mlijeku, a da pritom ne žrtvuješ kremoznost svog pire krumpira, ovaj ti trik definitivno može pomoći u stvaranju izvrsnog priloga.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.