Life&style 05. rujna 2019.

Pogled u zrcalo: što ti sve bore na licu otkrivaju o tvom zdravlju

Shutterstock/Instagram.
  • Prije ili kasnije se svaka žena mora suočiti s pokojom borom na licu
  • Međutim, nije sasvim svejedno na kojem se dijelu lica – i kakve - bore prvo počnu pojavljivati 
  • Otkrit ćemo ti što bore otkrivaju o tvom zdravlju

Svejedno jesu li na čelu, oko očiju ili na bradi – kod svake žene se prije ili kasnije počnu pojavljivati manje i veće bore. Međutim, one nisu samo vidljivi znak starenja, nego otkrivaju i naše zdravstveno stanje. Otkrit ćemo ti koje bore na licu su znak određenih mogućih tjelesnih poteškoća. 

Bore na čelu 

Naravno, tko se stalno mršti, vrlo brzo će dobiti jasno vidljive bore. Međutim, Emma Hobson sa „International Dermal Institutea“ kaže da trebaš biti oprezna ako se bore pojavljuju na gornjem dijelu čela. Naime, to je povezano s mjehurom i želucem – bore na čelu mogu ukazivati na probleme s tim područjima. Bore na donjem dijelu čela mogu biti znak alergije na neke namirnice – često ih prate prištići i osip. 

Možda vas zanima... Želiš li napraviti nešto dobro za svoje tijelo, popij čašu tople vode. Ovo su razlozi... Rubrika Life&style Life&style

Bore oko očiju 

Male bore od smijanja su nešto lijepo. I lako se mogu identificirati. Ako su malo dublje kad se smiješ, sve je u redu. Oči su usko povezane s jetrom. Bore koje ne nastaju od smijeha i tamni podočnjaci znak su da je jetra preopterećena. Na primjer, za to može biti kriva nepravilna prehrana ili previše alkohola. Osim toga, natečene oči su mogući signal za nedostatak omega-3 masnih kiselina, za probleme s bubrezima te visoki krvni tlak. 

Bore oko usta i na bradi 

Područje oko usta povezano je s našim probavnim traktom. Duboke bore između nosa i brade mogu biti znak probavnih tegoba. Male bore oko usana često su znak početka menopauze. Još jedan faktor: pušenje može općenito produbiti bore – dakle, ako želiš glatko lice, moraš prestati pušiti! 

Možda vas zanima... 6 upozoravajućih signala koje ti tvoje tijelo šalje jer hitno treba pomoć Rubrika Life&style Life&style

 

Naravno da ne mora svaka bora na licu značiti nešto loše – one se prirodno pojavljuju te su znak starenja. Međutim, treba biti oprezan ako se duboke bore pojave u mlađoj dobi i /ili nastanu još neke tegobe. Onda je odlazak liječniku obavezan. 

Možda vas zanima... Brzi ili spori jedači: što se sve događa s tvojim tijelom ako brzo jedeš Rubrika Life&style Life&style

Komentari 0