Life&style

6 upozoravajućih signala koje ti tvoje tijelo šalje jer hitno treba pomoć

Ljudsko je tijelo vrlo kompleksan i genijalan mehanizam. Ako se nešto „pokvari“, dat će nam jasne signale da moramo nešto „popraviti“

  • Signale koje nam šalje tijelo često ne znamo pročitati - što je loše za naše zdravlje
  • Stalna želja za slatkim, ali i stalna želja za slanim nisu nevažne
  • Suhu kožu ne treba pripisati samo genima; vjerojatno postoji neka greška u tvojoj prehrani

Tvoje tijelo će ti signalizirati da nešto nije uredu – i to si sigurno već sto puta čula, a i svjesna si toga. Međutim, vrlo često ne slušamo dobro ili ne razumijemo signale. Poslušaj svoje tijelo – ako primijetiš neki od ovih šest znakova, moraš nešto promijeniti. 

Možda vas zanima Tip-top cijelo ljetovanje: Treba ti samo ovih 10 modnih komada, a mi znamo gdje ih možeš naći Rubrika Moda Moda

1. Stalna želja za slatkim 

Najradije bi svaki svoj obrok zamijenila s pločom čokolade ili kutijom keksa? To je znak da se tvoje tijelo već naviklo na drogu zvanu šećer te funkcionira dobro jedino kad je puno slatkoga. Što je siguran znak da konzumiraš previše slatkoga. Vrijeme je da promijeniš način prehrane te svom tijelu daš potrebnu energiju s pomoću zdravih namirnica. 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

2. Stalna želja za slanim 

Ako se puno baviš sportom ili se puno znojiš, onda trebaš i više soli. Naime, tvoje tijelo treba sol kako bi optimalno funkcioniralo. Ako vapi za solju, nemoj se natrpati slanim čipsom, nego radije pojedi ribice iz konzerve ili kisele krastavce. 

3. Stalno ti je suha koža 

Osim što suha koža ružno izgleda, jako nas živcira, a nakon nekog vremena može biti i bolna (ako nastanu ranice). Ako stalno imaš suhu kožu, trebala bi povećati unos vitamina E putem prehrane. Jedi više ribe, orašastih plodova i zdravih ulja. I nemoj zaboraviti piti puno vode. 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

4. Redoviti grčevi i kronična neispavanost 

Grčevi u listovima vrlo su neugodni, a od dugotrajnih problema sa spavanjem možeš oboljeti. Tvoje tijelo treba magnezij. Naime, magnezij pomaže kod napetosti i grčeva u želucu. Kad smo u velikom stresu, proizvodi se hormon kortizol, koji je odgovoran da „potrošimo“ više magnezija nego inače. 

Možda vas zanima Što boja mjesečnice otkriva o tvom zdravlju Rubrika Life&style Life&style

5. Krvarenje desni 

Ako ti neki dio tijela krvari, moraš spriječiti krvarenje. To vrijedi i za usnu šupljinu. Ako ti često krvare desni, to ne mora značiti da imaš lošu higijenu usta, nego da je riječ o nedostatku vitamina C. 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

6. Lomljivi nokti i kosa 

Nedostatak vitamina B ili kalcija mogu učiniti tvoje nokte i kosu lomljivima. Trebala bi stoga konzumirati više mliječnih proizvoda. Vegani bi trebali jesti više brokule, blitve, špinata ili kelja. 

Što kažeš na to da ovog ljeta napraviš nešto za sebe? Odaberi svoju ljetnu missiju i osvoji genijalne nagrade!

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0