- Piletina osim što je lagana, brzo se i priprema zato je jedemo tako često
- A često znači da nam uvijek isti recepti znaju pomalo i dosaditi
- Zato predlažemo "piccatu s orzom", talijansko jelo koje će unijeti malo raznolikosti u jelovnik
Uvijek smo u potrazi za savršenom piletinom, novim receptom na koji možemo pripremiti bijelo meso, krilca ili cijelo pile. Talijanski klasik koji se sprema od piletine, limuna, maslaca i kapara, uz različite priloge (naravno da je kod Talijana pasta najčešća) ovaj put pripremi s orzom odnosno ječmom i peršinom i uživaj i neponovljivim okusima.
Sastojci:
- 1 šalica nekuhanog ječma
- 3 žlice limunovog soka
- 2 1/2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1/2 šalice sitno nasjeckanog plosnatog peršina
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra
- 1/2 šalice višenamjenskog brašna
- 4 komada pilećih prsa
- 1/4 šalice sitno nasjeckane ljutike
- 2 žličice nasjeckanog svježeg češnjaka
- 8 tankih kriški limuna, očišćenih od sjemenki
- 1 žlica kapara, ocijeđenih
- 1 žlica neslanog maslaca
Priprema:
Skuhaj ječam prema uputama na pakiranju, izostavljajući sol i masnoću. Rasporediti ga zatim po limu za pečenje te pusti da se hladi 10 minuta. Zatim stavi ječam u zdjelu pa dodaj 1 žlicu soka, 1 1/2 žlicu ulja, peršin, 1/4 žličice soli i 1/4 žličice papra, te miješaj da se okusi sjedini.
U plitku posudu stavi brašno. Posipaj piletinu s preostalom 1/4 žličice soli i preostalom 1/4 žličice papra. Ubaci piletinu u brašno, otresajući višak. Zagrij preostalu 1 žlicu ulja u velikoj tavi na srednje jakoj temperaturi. Dodaj piletinu u tavu pa peci 3 minute sa svake strane ili dok ne bude gotovo. Stavi piletinu na tanjur (nemoj brisati tavu).
Dodaj ljutiku i češnjak u tavu pa kuhaj 2 minute uz često miješanje. Umiješaj preostale 2 žlice soka i kriške limuna, i pazi da na tavi ne ostanu zalijepljeni zapečeni komadići. Smanji toplinu na nisku; dodaj kapare i maslac miješajući dok se maslac ne rastopi. Žlicom prelij smjesu limuna preko piletine. Posluži uz orzo.
Ovaj članak je izvorno objavljen na portalu missGASTRO.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.