Life&style

Pet važnih stvari koje šake i dlanovi otkrivaju o tvom zdravlju

  • Ruke mogu ti reći mnogo toga o zdravlju, samo treba znati iščitati znakove
  • Linije na dlanu, boja kože, izgled noktiju često mogu biti prvi pokazatelji zdravstvenih problema
  • "Pročitati" ih je prilično lako - na ovih pet stvari bi trebala obratiti pozornost

Iako se hiromantija - umjetnost čitanja iz linija našeg dlana kako bi se otkrile istine o našoj osobnosti i sudbini često smatra fantastikom, mnogo toga možeš naučiti o svom fizičkom zdravlju gledajući ruke. Tvoje ruke, tvrdi hiromantija, dio su koji puno otkriva, od stanja tvoje kože i noktiju do stvarnih linija na tvojem dlanu. Ako patiš od problema u osobnom životu ili čak zdravstvenih problema, onda su šanse da otkriješ njihove simptome provjerom ruku prilično dobre.

 | Autor: shutterstock shutterstock Pet važnih stvari koje ti ruke mogu reći o zdravlju

Možda vas zanima Imaš "x" na dlanu? Imamo dobre vijesti za tebe, pogledaj što ti se sprema... Rubrika Life&style Life&style

Hiromantija ne zahtijeva puno znanja da bi započeli čitanje linija dlana, a ako postoje istine koje bi htjela otkriti o sebi, to možeš učiniti prilično lako. Evo 5 načina na koje ti ruke poručuju da bi trebala poraditi na zdravlju.

1. Tvoja linija života ima pukotine ili je slabo izražena

 | Autor: shutterstock shutterstock

Ovako izgleda zdrava linija života: Nema prekida i nevjerojatno lako ju je vidjeti. Ovo je jaka, zdrava linija života.

Linija života najvažnija je linija na tvojoj ruci kada je u pitanju provjera ukupne vitalnosti i izdržljivosti. To je zakrivljena linija koja prolazi sredinom tvog dlana paralelno s palcem. Unatoč tome što joj ime sugerira, ne govori ti koliko dugo ćeš živjeti ili kada ćeš umrijeti - iako može otkriti neke ozbiljne prepreke u fizičkom i emocionalnom zdravlju.

Kvaliteta linije života može se odrditi njezinom jasnoćom, koliko dobro je izražena tj. vidljiva. Kada je "zdrava", to je najdublja, najjača, najočitija linija na tvom dlanu. Međutim, ako postoji "prekid" u liniji, to ukazuje na smanjenje vitalnosti na mjestu prekida. Iako se linija života može "datirati" na približnu dob, to nije točno jer se linije mogu mijenjati tijekom vremena.

 | Autor: shutterstock shutterstock

Ako se linija srca (koja se nlazi nje) zapravo vidi više od linije života, to znači da emocije te osobe uvelike utječu na njenu vitalnost - na negativan način. Također, ako imaš slomljenu ili na neki drugi način "prekinutu" liniju života, to može ukazivati ​​na to da si u situaciji, bilo psihički ili fizički, koja te muči i vrijeme je za promjenu kako bi ponovno bila sretna. Ovo je važno znati i nikada se ne smije zanemariti, pogotovo ako patiš od zdravstvenih problema.

2. Tvoji nokti su slabi i/ili se lako lome

Kvaliteta noktiju i njihovo cjelokupno zdravlje zapravo je nevjerojatno značajan dio tvoje trenutne vitalnosti i dobrog zdravlja. Problemi u fizičkom zdravlju često se pokazuju na noktima prije nego što se pojave bilo gdje drugdje. Jednostavno rečeno, ako su ti nokti lomljivi, pucaju, ljušte se ili su na neki drugi način slabi, moraš posjetiti liječnika. Drugi važni čimbenici na noktima su boja i imaš li ili ne "bijele polumjesece" na bazi nokta. Tvoji nokti trebaju biti zdravo ružičasti, što je pokazatelj da je sve u redu.

 | Autor: shutterstock shutterstock

Evo drugih boja koje se mogu pojaviti na noktima i ukazivati ​​na zdravstvene probleme:

Crvena: sugerira da imaš visok krvni tlak.
Bijela: sugerira da imaš nizak krvni tlak, probleme s cirkulacijom, nisku vitalnost ili moguće nutritivne nedostatke.
Plava: Ako su ti nokti plavi u podnožju, možda imaš kardiovaskularnu slabost ili opet probleme s cirkulacijom.
Žuta: To može značiti slabost jetre ili žučnog mjehura. Žuta je često povezana sa žuticom u tijelu, što ukazuje na endokrine probleme.
Smeđa: Možda imaš slabost živčanog sustava ili nutritivne nedostatke koje moraš riješiti.

Također ćeš htjeti potražiti "polumjesece" u podnožju noktiju. Ako oni nedostaju, to može značiti da tvoja štitnjača ne radi i da bi je trebao pregledati liječnik. To je osobito važno ako si često iscrpljena.

Što otkriva linija ljubavi? Evo kako iz dlana pročitati hoćeš li se udati?

3. Na rukama ima puno vodoravnih linija

One su poznate kao "linije stresa", i to s vrlo dobrim razlogom. Crte stresa ukazuju na mnogo emocionalnih previranja i sugeriraju da je osobauvelike pogođena lošim emocionalnim stanjem. Ako imaš linije stresa na ruci, potraži terapeuta ili drugog stručnjaka kako bi te uputio o načinima poboljšanja mentalnog zdravlja i prevladavanja stresnih okolnosti.

4. Koža tvojih ruku ima neobičnu boju

Baš kao i tvoji nokti, tvoje će ruke vrlo lako otkriti puno o tvome zdravlju. Ako ti je koža na rukama obojena (što znači previše plava ili previše crvena), možda bi trebala razgovarati s liječnikom. Ako su ti ruke jako crvene, provjeri krvni tlak jer bi mogao biti visok. Isto tako, ako tvoje ruke imaju plavkastu nijansu, možda imaš nekih emocionalnih problema koji te blokiraju, poput depresije.

 | Autor: shutterstock shutterstock

Možda vas zanima Nicole Kidman otkrila ruke: izgledaju puno drukčije od njezina besprijekorna lica... Rubrika Stars Stars

5. U linijama na dlanu mnogo je "lanaca"

To je pokazatelj da postoje emocionalni problemi koji uzrokuju mnogo problema u tvojem životu. Poput linija stresa, to bi moglo sugerirati da na tvoju sreću i tjelesno zdravlje utječu negativnosti u tvom životu. Možda čak i držiš u sebi neke stvari koje bi trebalo "pustiti".

Sva ova pitanja su važna i ne smiju se zanemariti. Međutim, ako si zabrinuta zbog onoga što vidiš u svojim rukama, nemoj se opterećivati. Linije tvojih ruku mogu se mijenjati i mijenjaju se, a kako rasteši rješavaš svoje probleme s tjelesnim i mentalnim zdravljem, počet ćeš uviđati kako tvoje ruke ponovno ukazuju na vitalnost, dobrobit i zdravlje. Također, ako sumnjaš da ti je potrebna pomoć na temelju onoga što vidiš, potraži savjet liječnika kako bi izvršila promjene za koje misliš da su potrebne.

Photo: shutterstock

Komentari 0