Life&style

Ovo želiš isprobati! Aromatična torta od vruće čokolade savršenstvo je za tvoj svečani stol

  • Ovaj recept inspiriran je našim omiljenim zimskim napitkom
  • Kombinira slatkoću vruće čokolade s božićnim začinima i sve to još  bez brašna
  • Donosimo ti recept za kolač od vruće čokolade 

Vruća čokolada klasično je zimsko piće. Punog čokoladnog okusa, slatka je i još nas fino zagrije. Znate li što eventualno može to nadmašiti? Torta nadahnuta ovim toplim napitkom od čokolade. Vruća čokoladna torta posebno je profinjena zahvaljujući božićnim začinima poput cimeta ili kajenskog papra i djeluje bez brašna.

Sastojci

• 65 g kakaa u prahu (plus malo za ukrašavanje)

• 1 žličica cimeta

• ¼ žličice mljevenog kajenskog papra

• ¼ žličice soli

• 230 g čokolade

• 150 g maslaca

• 6 jaja (odvojeno bjelanca i žumanaca)

• 100 g smeđeg šećera

• 100 g šećera

• naribana čokolada za ukras

Možda vas zanima Zimski recept: zamamna špekulas torta bez pečenja Rubrika Life&style Life&style

Priprema

1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva, podmaži kalup za pečenje (promjera 24 cm) i obloži ga papirom za pečenje.

2. Pomiješaj kakao u prahu, cimet, kajenski papar i sol u maloj posudi.

3. Stavi čokoladu i maslac u posudu pa otopi tako da uroniš posudu u vruću vodu. Miješaj dok sve ne postane glatko i dobro promiješano. Ostavite da se hladi 10 minuta.

4. U međuvremenu odvoji bjelanca od žumanaca. Miksaj žumanjke i smeđi šećer oko minute dok ne postanu glatki i kremasti. Dodaj kakao u prahu i nastavi miksati dok se sve dobro ne sjedini. Zatim dodaj rastopljenu čokoladu

5. Tuci bjelanca u velikoj zdjeli 2 minute dok ne postanu pjenasti. Postupno dodaj bijeli šećer i nastavite tući dok se ne stvore dugi, mekani vrhovi.

6. Smjesu od bjelanjaka pažljivo umiješaj u smjesu od čokolade. Polako miješaj sve dok više nema bijelih pruga. Ulij tijesto u pripremljeni kalup i zagladi vrh.

7. Stavi kolač u pećnicu i peci dok se ne napuhne i lagano pokida oko rubova (35 do 38 minuta). Za efekt vruće čokolade uživaj u toplom kolaču. Naravno, možeš i pustiti da se hladi 2 sata, a zatim pospi kakaom u prahu i naribanom čokoladom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amy (@black_athame)

Možda vas zanima Ovaj tjedan je idealan da pripremiš najukusniju, ali i najbržu tortu od banane Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: shutterstock

Komentari 0