Life&style

Ovo su genijalne inovacije koje postavljaju nove trendove pri uređenju kuhinja i kupaonica

  • Nedavno je održan godišnji Sajam industrije kuhinja i kupaonica na kojem su predstavljene brojne zanimljive inovacije
  • Iako je estetika i dalje jedan od bitnijih faktora, sva su svjetla reflektora bila usmjerena prema tehnološkim postignućima osmišljenima da naš život čine ugodnijim i lakšim
  • Od svih predstavljenih, ovo su one koje su nas najviše oduševile

Za sve one koji već dugo razmišljaju o renovaciji kuhinje ili kupaonice, ova bi godina napokon mogla biti pravo vrijeme za to. Zanimljive inovacije koje su predstavljene na godišnjem Sajmu industrije kuhinja i kupaonica (KBIS) veliki su pomak prema naprijed, i to ne samo po pitanju dizajna, već i mnogih tehnoloških postignuća koja su osmišljena da naš život čine ugodnijim i lakšim. 

Od hladnjaka koji dolazi u paketu s aplikacijom za izlaganje obiteljskih fotografija do kupaonice koja izgleda poput najljepših toplica, izdvojili smo najzanimljivije inovacije i najvruće trendove koji ove godine prednjače u uređenju kuhinja i kupaonica. 

Hladnjaci s puno karaktera

 | Autor: Samsung Samsung

Čini se da je napokon prošlo vrijeme tradicionalnih bijelih i srebrnih hladnjaka. Iako se već nekoliko godina mogu pronaći hladnjaci u raznim bojama, oni su još uvijek više iznimka nego pravilo, a ako je suditi prema ovogodišnjim novitetima, hladnjaci bi mogli postati osebujniji no ikad prije. Samsung je tako predstavio svoj najnoviji hladnjak, MyBespoke, koji pruža mogućnost učitavanje bilo koje fotografije ili umjetničkog djela izravno na jednu ili obje strane vrata, dok se LG više usredotočio na paletu korištenih boja te predstavio model MoodUp s LED vratima koja se korištenjem aplikacije ThinQ može obojati u bilo koju nijansu. 

Indukcija je i dalje na tronu

 | Autor: Bertazzoni Bertazzoni

Iako indukciju gurmani u početku nisu dočekali raširenih ruku, iz dana je u dan sve poželjnija tehnologija. Bilo da indukciji popularnost raste zbog rasta cijena energenata ili nekih drugih prednosti, vodeći brendovi definitivno su puno pažnje posvetili zanimljivim inovacijama koje ovu tehnologiju čine još boljom i primamljivijom. Bertazzoni je tako predstavio indukcijsku ploču za kuhanje koja eliminira potrebu za napom, dok je GE Appliances ponudio tehnologiju precizne kontrole temperature koja korisnicima omogućuje pirjanje povrća na savršenoj temperaturi. Uz ove inovacije, jasno nam je zašto indukcija osvaja sve više simpatija.

Možda vas zanima Ovo su dva nova trenda u uređenju kuhinja koja se najviše pretražuju, a potpuno su različita Rubrika Life&style Life&style

Kupka dostojna kraljevskih dvora

 | Autor: Kohler Kohler

Opuštanje u kadi mnogima je jedan od omiljenih rituala, a najveći brendovi u industriji ove su godine odlučili ljestvicu podići više no ikad. Kohler je predstavio svoju kadu Stillness Infinity Experience koja spaja vrhunsku tehnologiju s japanskim onsen iskustvom stare škole, a što znači da se voda prelijeva u okvir od hinoki drveta, okružen svjetlima koja mijenjaju boju za uživanje u blagodati  kromoterapije. Duravit je pak kroz suradnju sa Sebastianom Herknerom predstavio Zenchu, elegantnu kadu modernih linija kojoj će malo tko moći odoljeti, a zaljubljenike u ovaj dizajn oduševit će vijest o postojanju umivaonika iz iste kolekcije.

Naše cipele napokon dobivaju brigu koju zaslužuju

 | Autor: LG LG

LG oduševio je mnoge svojim novitetima Styler ShoeCare i ShoeCase, dvama aparatima u modularnom sustavu koji se mogu koristiti jedan s drugim u različitim kombinacijama ovisno o tome što želimo. ShoeCare je vrsta ormara za naše cipele s do četiri police koji koristi TrueSteam tehnologiju za održavanje svježine, ali na drugačiji način od Stylera za odjeću koji nježno protrese odjeću kako bi je osvježio. Para se diže s dna ormarića stvarajući neku vrstu spa tretmana za naše cipele, dok podesivi sustav pokretnih mlaznica isušuje unutrašnjost i priprema obuću za nošenje. Mali zaslon osjetljiv na dodir s prednje strane omogućuje nam upravljanje ShoeCareom (iako možemo koristiti i aplikaciju ThinkQ), a to znači da mu možemo reći kakve cipele su u pitanju kako bi se mogao prilagoditi materijalu. Brine o obući od kože, antilopa i sportskoj obući s 10 različitih programa, a istovremeno se mogu osvježavati dvije različite vrste tkanina. Za osvježiti četiri para obuće dovoljno je tek 37 minuta, a k tome je dostupan u različitim primamljivim bojama.

Namirnice koje dulje ostaju svježe

 | Autor: Beko Beko

Najnovije tehnološke inovacije hladnjaka nastoje doskočiti problemu s kojim se svi susrećemo - kvarenju namirnica. Beko je ponudio zasad najzanimljivije rješenje u vidu HarvestFresh tehnologije koja koristi sustav svjetla u tri boje za oponašanje sunčevih zraka, a  zahvaljujući ovoj tehnologiji namirnice dulje ostaju svježe i zadržavaju više vitamina i minerala. Miele je također smislio kako da povrće duže ostane svježe i to uz pomoć PerfectFresh tehnologije koja raspršuje finu maglicu preko ladice spremnika svakih 90 minuta (ili kad god otvorimo hladnjak).

Vrijeme je za pametne tuševe

 | Autor: Brizo Brizo

Brizo i Delta predstavili su sustave za parne tuševe koji su oduševili mnoge. Njihovi modeli Mystix i Showersense s visokotehnološkim mogućnostima korisnicima omogućuju da prilagode svoje spa iskustvo od kuće pa tako Brizova ponuda objedinjuje aromaterapiju, kromoterapiju i audioterapiju, dok Delta nudi slično uzbudljivo iskustvo s Wi-Fi i Bluetooth mogućnostima. Sve što nam preostaje je složiti savršenu playlistu i uživati svim osjetilima. 

Možda vas zanima Ne moraju stajati bogatstvo, ali zbog ovih će pet stvari sve kupaonice izgledati luksuznije Rubrika Life&style Life&style

I led može izgledati vrlo moderno

 | Autor: Signature Kitchen Suite Signature Kitchen Suite

Dosadni led stvar je prošlosti. Proizvođači su ove godine više no ikad naglašavali mogućnost izrade leda različitih oblika upakiranu u samo jednu ladicu zamrzivača, a najzanimljiviji model bio je onaj Signature Kitchen Suitea koji je predstavio svoj 48-inčni hladnjak s francuskim vratima, a koji istovremeno radi ledene trapezoide i kugle.

Prirodan izgled i dalje je visoko na cijeni

 | Autor: Cosentino Cosentino

S klasikom se nikada ne može pogriješiti pa je logično da su kupaonice prirodnog izgleda inspirirane kamenom i dalje veliki trend. Cosentinova nova kolekcija napravljena s Danielom Germanijem inspirirana je bezvremenskim talijanskim kamenom koji je pretočen u dobro poznate ultraizdržljive Dekton ploče prilagođene kako za unutarnje, tako i vanjske prostore, a što znači da osim estetike pruža i vrhunsku kvalitetu koja nadmašuje značajno poroznije klasične materijale. Drugim riječima, ovo je opcija koja će i za nekoliko desetljeća izgledati jednako moderno i bezvremenski. 

Photo: Instagram @noura_elkinani_

Komentari 0