Life&style

Ne moraju stajati bogatstvo, ali zbog ovih će pet stvari sve kupaonice izgledati luksuznije

  • Urediti kupaonicu koja će izgledati kao da je sišla sa stranica luksuznog časopisa ne mora nužno biti skupo
  • Čak i neke malene promjene značit će veliku razliku, a uz nekoliko pametnih investicija, naša kupaonica doista može biti poput one iz hotela s pet zvjezdica
  • Od kvalitete korištenih materijala do stila uređenja i modernih dodataka, postoji niz načina kako postići da kupaonice odišu daškom luksuza, neovisno o tome s koliko kvadrata raspolažemo
  • Pročitaj više: Ovih 8 ideja za tuševe i kade u malim kupaonicama pretvorit će intimni prostor u opuštajuću oazu

Od mjesta u kojima isključivo brinemo o higijeni, kupaonice su postale dio doma koji je nerijetko rezerviran i za opuštanje i pripremanje za dan koji je pred nama pa ne čudi stoga da im se posvećuje sve više pažnje. Želimo da izgledaju cozy, elegantno i privlačno, da nas podsjećaju na sve one ljupke luksuzne spa kutke iz vrhunskih hotela i da nas sama pomisao na opuštanje umornih mišića u kadi na kraju napornog dana silno veseli.

Od kvalitete korištenih materijala do stila uređenja i modernih dodataka, postoji niz načina kako postići da kupaonice odišu daškom luksuza. I uopće nije bitno imamo li ogroman prostor ili je naša kupaonica nešto skromnijih dimenzija jer kvadrati definitivno nisu jedino što čini raskošnu kupaonicu.

Možda vas zanima Dizajneri otkrivaju trikove uz koje će spavaća soba izgledati veće - bez ikakve investicije Rubrika Life&style Life&style

Statement komad

 | Autor: Instagram @bmdesignlondon Instagram @bmdesignlondon

Bilo da je u pitanju samostojeća kada, dvostruki umivaonik ili stilski uređena tuš kabina, jedan statement komad koji će privući  pozornost svakoga tko u kupaonicu kroči bit će dovoljan da ostavi dojam luksuznog prostora uređenog s puno stila. Dodatan je plus uvijek i ako su materijali vrhunske kvalitete pa će tako recimo komad od mramora biti pun pogodak koji će uvijek plijeniti poglede.

Igranje s hrabrim bojama, odvažni dizajn s pločicama iza tuša ili umivaonika, jedinstvena kadu ili dvostruki umivaonik dobar su početak do stvaranja kupaonice dostojne stranica glamuroznog časopisa.

Detalji koji su bitni

 | Autor: Instagram @easybathrooms Instagram @easybathrooms

Slavine, radijatori, držači za ručnike i slični detalji možda nisu prvi o kojima brinemo kada uređujemo kupaonicu, no svakako su dovoljno važni da ih nipošto ne bismo smjeli zanemariti. Neka zanimljiva boja ili stil slavina, povezana s drugim detaljima u prostoriji stvorit će skladan izgled vrijedan pogleda.

Kada je riječ o radijatorima, uvijek bismo se trebali odlučiti za one koji odgovaraju cjelokupnom stilu uređenja koji smo odabrali, bilo da je riječ o suvremenom, tradicionalnom ili nekom drugom dizajnu, a ideja koju također vrijedi razmotriti je da budemo malo hrabriji i s bojom. Odaberemo li tako na primjer crne slavine, crni bi ravni radijator bio savršen dodatak.

High tech sitnice

 | Autor: Instagram @lkinteriors_ltd Instagram @lkinteriors_ltd

Od rasvjete, preko zvučnika do drugih pametnih značajki, luksuzne kupaonice znaju nam pružiti neke blagodati za koje nismo ni znali da su nam potrebne, ali jednom kada ih otkrijemo, shvatimo da bez njih više ne možemo živjeti. Mekano, nježno svjetlo uvijek će nas mamiti na duge kupke i uživanje u svakom tuširanju, a postaviti ga se može na strop, iza zidnog ogledala, ali i za naglašavanje i u neposrednu blizinu tuša, kade i WC-a.

Zgodna ideja je i postavljanje noćnog svjetla sa senzorom kako nas mokrenje tijekom noći ne bi previše razbudilo, a super će luksuzno u kupaonici izgledati raskošni luster ako za njega imamo prostora. Integrirani zvučnici u tušu ili pak pametni WC koji se sam čisti, ugrađeni vodootporni televizor, senzorska slavina i dozator sapuna te aplikacija koja upravlja našom kadom samo su neke ideje kako kupaonicu pretvoriti u jednu od onih kakve se ne viđa baš svaki dan.

Možda vas zanima Ovo su dva nova trenda u uređenju kuhinja koja se najviše pretražuju, a potpuno su različita Rubrika Life&style Life&style

Snaga boje

 | Autor: Instagram @rebecca_norris Instagram @rebecca_norris

Klinički bijele kupaonice nisu posebno zanimljive pa se ne bismo trebali bojati biti hrabri s bojama, teksturama i uzorcima jer će oni našim kupaonicama dat karakter i ultra moderan izgled, a što će biti i više nego dovoljno za onu luksuznu vibru kakvu želimo postići.

Neke od naših omiljenih ideja su kade hrabrih boja, zid sa zanimljivim šarama, bojama ili dizajnom, pločice u obliku riblje kosti u vedrim bojama i mnoštvo biljaka koje vole vlagu koje će u trenu oživjeti kupaonicu. Inspirirati se možemo stilovima sa svih strana svijeta pa zašto ne rekreirati kupaonicu u koju smo se zaljubili prilikom posjete Baliju, Maldivima ili bilo kojem drugom mjestu?

Urednost je imperativ

 | Autor: Instagram @lissaleehickman Instagram @lissaleehickman

Nered je siguran način kako uništiti glamurozan izgled bilo kojeg prostora u domu po kratkom postupku. Pametna rješenja za skladištenje stvari dobrodošla su u svakoj prostoriji, pa tako i u kupaonici koja će izgledati urednije čim na uredan način posložimo toaletne potrepštine, proizvode za čišćenje, rezervne ručnike, lijekove i slično. Ako svaki predmet ima svoje mjesto, neće biti potrebe ostavljati prostor neurednim kada ga napustimo.

Photo: Instagram @blinds2go

Komentari 0