Life&style
Lijepo uređen balkon

Ovo su 3 najčešće pogreške kod uređenja balkona, one jako kvare tvoju malu oazu

  • U proljeće i ljeto balkon može postati prava oaza za prijeko potreban odmor za dušu i tijelo
  • Naravno, pod uvjetom da se ne naprave neke greške pri uređenju balkonskog prostora 
  • Otkrit ćemo ti 3 najčešće pogreške kod uređenja balkona

Ako imaš sreće da imaš balkon, možeš tijekom toplijih mjeseci provoditi svakodnevno na njemu nekoliko lijepih sati na svježem zraku. Ako je pravilno dizajniran i uređen, vanjski prostor postaje ugodna i cvjetna oaza blagostanja. Ali, pripazi na sljedeće tri pogreške! U trenu mogu učiniti vanjski prostor neudobnim. Jesu li ti poznate?

Biljke za balkon na kojem će ti pozavidjeti: od cvijeća do začinskih trava, evo kako će ti baš sve uspjeti

1. Glomazan namještaj

Glomazni namještaj čini da svaki balkon - bez obzira bio velik ili mali - izgleda neudobno i skučeno. Zato uvijek treba odabrati prikladan i funkcionalan namještaj za svoju vanjsku površinu. To uključuje, na primjer, sklopive stolice ili uski stol koji možeš u bilo kojem trenutku skloniti sa strane. Polica za biljke također stvara prostor (za razliku od posuda sa cvijećem nasumično postavljenima na podu).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maja Gugoska (@majagugo)

2. Nedostatak osvjetljenja

Nemaš osvjetljenja na svom balkonu? Onda bi to trebala promijeniti što je prije moguće. Naime, svjetla na žici, lanterne i sl. obogatit će svaki balkon. Ugodno, toplo svjetlo učinit će vanjski prostor začas ugodnijim, a ovisno o izvedbi, i optički ljepšim. 

Balkon pun cvijeća Možda vas zanima 3 stvari koje će pomoći da svoj balkon pretvoriš u pravu romantičnu oazu Rubrika Life&style Life&style

Savjet: žaruljice se mogu omotati, na primjer, oko ograde balkona ili uz policu za cvijeće. Lanterne možeš postaviti pojedinačno ili u skupinama na podu. Za njih je najbolje odabrati LED žarulje, tako da nema opasnosti od požara.

3. Nema zaštite privatnosti

Ovisno o mjestu, lijepi balkon nije samo praznik za oči, nego povremeno privlači i poglede susjeda ili prolaznika – i zbogom  privatnosti. Ako se želiš nesmetano sunčati ili samo na miru popiti kavu ili pročitati knjigu, lako se možeš „sakriti“ nekom zaštitnom pregradom. Što kažeš, na primjer, na ogradu od bambusa ili elegantnu pregradu za sobu kao zaštitu od radoznalih pogleda?

 | Autor: Pinterest Pinterest

Photo: Shutterstock

Komentari 0