Life&style

Ovo se zove savršen izum! Sobni bicikl i uredski stol u jednom? Da, postoji, a mi ga želimo imati

  • Desk bike doskočio je problemu sjedilačkog načina života i rada i nedostatku vremena za vježbanje nakon napornog dana
  • Ako ti se teško natjerati na vježbanje ili nemaš vremena, na ovom stolu/ biciklu možeš trošiti kalorije dok pregledavaš poslovne mailove ili gledaš omiljenu seriju 
  • Deskcise je sve u jednom - stol za bicikl i vježbanje, a dostupan je na Amazonu za oko 300 dolara

Provodiš 8 sati dnevno sjedeći za radnim stolom, a zatim dolaziš kući i upijaš najnovije Netflixove originale? Iako bi željela vježbati, jednostavno svaki put odustaneš od te ideje na kraju dana. Znamo, teško je održavati zdravu ravnotežu, pogotovo ako jednostavno ne možeš pronaći vremena ili motivacije za odlazak u teretanu.

Obično mislimo da je ova godina vrijeme da počnemo nešto raditi u vezi s tim. Možda se čak i uvjerimo da kupimo fitnes sat i brojimo korake na svom pametnom satu. Istina je da nam pomisao da potrošimo sat vremena na vježbanje izgleda kao nevjerojatno gubljenje vremena. Pa imamo hrpu e-mailova na koje moramo odgovoriti!

 | Autor: Desk Bike rješenje je za sve nas koji muku mučimo s nedostatkom vremena za vježbanje. Ovaj izum je radni stol i bicikl za vježbanje - u jednom!

Trening od 4 sekunde koji izgara masti? Nije šala, već znanstveno dokazana tvrdnja koju moramo isprobati

Dovoljno je stabilan za rad na laptopu i istovremeno vježbanje bez da to shvaćaš, a svestranost Desk bike-a može se udvostručiti te može služiti i kao stojeći stol kada se umoriš. Desk Bike je kompaktan i lagan za guranje, iako je nevjerojatno težak. Ne presavija se, ali dovoljno je mali da se može staviti ispod ormarića kada se ne koristi i inače  je neupadljiv u sobi normalne veličine. Iz perspektive dizajna, postoji samo nekoliko načina na koji se može montirati stol na bicikl za vježbanje. Flexispot se odlučio za dugu metalnu nogu u sredini stola. Njegove su namjene višestuke, a reći ćemo ti nešto više o njima.

Možda vas zanima Tako udobni i tako dobro izgledaju: Iz ovih 5 komada se nećemo skidati ovog proljeća Rubrika Life&style Life&style

Desk Bike kao bicikl za vježbanje

Osnovno biciklističko računalo prati uobičajenu brzinu, udaljenost, kalorije i vrijeme. Dugo pritiskanje pojedinog gumba resetira statistiku. Ovdje nema ništa fancy: ne povezuje se s aplikacijom na tvojem telefonu za snimanje vježbi. Što se buke tiče, gotovo je tih osim glasnog zvučnog signala dok se biciklističko računalo budi. Pedaliranje je glatko, a Flexispot je uključio gumene navlake kako bi bilo ugodno čak i u čarapama ili bosim nogama.

 

@treyfoundjules

For all my WFH friends ✨ #flexispot #flexispotambassador #amazonfinds #amazonmusthaves #amazon

♬ 아무노래(Any song) - kozico0914

Možeš li stvarno raditi na ovome?

Koliko je izvedivo istovremeno voziti bicikl i raditi? Da li bi bila jednako produktivna kao i normalno? Sve ovisi, rekli su korisnici. Recimo, a ako ne moraš pisati ništa zahtjevno ili samo trebaš pregledati mailove, možeš bez problema raditi i voziti bicikl. Pri većim intenzitetima vježbanja (i najvišim postavkama radnog stola), stol se pomiče, kao što biste i očekivala. Iz tog razloga ne bih predložili stavljanje šalice kave. Međutim, za tipkanje i laganije pedaliranje, korisnici kažu kako njihovo tijelo oponaša iste pokrete, tako da su na biciklu radili isto kao i prije na klasičnom radnom stolu.

Možda vas zanima 5 najčešćih grešaka koje radimo zbog kojih odustajemo od vježbanja Rubrika Life&style Life&style

 | Autor:

Ako obožavaš multitasking, ili ti ideja odlaska u teretanu izgleda samo kao gubljenje vremena, ovo bi moglo biti rješenje za tebe. Na ovom Desk bike-u možeš pisati, baviti se velikom bujicom e-poruka koje su stigle u tvoj pretinac, ili čak samo gledati najnoviju sezonu serije.
Ne možemo reći da bi stolni bicikl od tebe učinio atletu, ali pretpostavljamo da bi kretanje od skoro nula vježbanja dnevno do sat vremena ili više moglo imati samo pozitivan učinak.

U novoj epizodi showa "miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima" briljirale su Mila Elegović i Marija Borić

Cijelu epizodu možeš pogledati OVDJE

Photo: PR/flexispot
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • petar01

    HM - FANTASTIČNO - već vidim našeg Predsjednika kako munjevito pedalira i na fejsbuku i twiteru svim - terminalno nesposobnim neda ni trunčice mira