Life&style

Ovo je prvi mobilni pisoar na svijetu za žene: bi li se ti usudila koristiti ga?

  • Koliko si samo puta vani morala hitno na WC, a činilo se da redu pred njime nema kraja i da ćeš ispred njega provesti čitavu vječnost
  • Dvoje mladih arhitekata, Gina Périer i Alexander Egebjergon, tome je odlučilo stati na kraj pa su kreirali prvi industrijski proizveden ženski pisoar 
  • Zove se Lapeem ružičaste je boje, dizajniran je u obliku propelera, ima tri kabine te jedovoljno visok da te zaštiti od znatiželjnih pogleda. Bi li ga isprobala?

Izumljen je prvi mobilni pisoar za žene! Da, dobro si pročitala. Prvi industrijski proizveden ženski pisoar zove se Lapee i iza njega stoji dvoje mladih danskih arhitekata Gina Périer i Alexander Egebjergon. Sudjelovali su u osmišljavanju instalacija za glazbeni Roskilde Festival te su za tu priliku proveli istraživanje koje je pokazalo kako 90% redova za toalet čine žene. Sigurno si se i sama u klubu, koncert ili benzinskoj postaji barem jednom susrela s ovom pojavom. Također, Périer je uočila da ne postoje ženski pisoari na festivalima. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lapee (@lapee_dk) on

Možda vas zanima Zašto su Francuskinje tako dobre ljubavnice i što možemo naučiti od njih? Rubrika Life&style Life&style

Stoga, je mladi arhitektonski par odlučio dizajnirati mobilni pisoar kojeg istovremeno mogu koristiti tri osobe te nudi 600% efikasnije rješenje od uobičajenih toaleta. Naime, izračunali su kako je prosječno vrijeme čekanja za klasičan WC čak 3 minute dok je za mobilni pisoara samo 30 sekundi.

 | Autor: Lepoo Lepoo

Pisoar je ružičaste boje i nalikuje brodskom propeleru, a osmišljen je tako da dizajnom i visinom omogući zaštićenost žena od pogleda. Ima tri odvojena pretinca, svojevrsne kabine u kojima se nalaze WC školjke te ga istovremeno mogu koristiti tri žene. Prema njegovim kreatorima jednostavan je za korištenje, ali i skladištenje te prijevoz. Jedina moguća mana za neke korisnice je ta da dolazi bez vrata, poput kabina za presvlačenje na kakve nailazimo na plažama. 

 

 | Autor:

 

 | Autor: Lepoo Lepoo

Možda vas zanima Nećeš vjerovati što sve modni brendovi rade da bi privukli tvoju pažnju Rubrika Moda Moda

Unatoč tome što je izrađen za žene, on je dostupan svima. Naziv je proizašao iz ideje da se jedan tipično muški predmet predstavi u ženskom svjetlu. Njegova kreatorica smatra da je primjenjiv na brojnim događanjima, od festivala na otvorenom do utrka, karnevala, barova na otvorenom, uličnih festivala pa čak i vjenčanja. Također, vjeruje kako svoju primjenu može pronaći i kao dio opreme prve pomoći za područja koja je zadesila prirodna katastrofa ili u izbjegličkim kampovima.

 

Photo: Lepoo

Komentari 0