- U desertima od jagoda možemo uživati još tjedan, dva, a onda će sezona ovog voća proći
- Krema od jagoda je desert sam za sebe, a može se koristiti i kao krema ili preljev za kolače
- Jede se dobro ohlađena - idealno za tople dane kada nam treba osvježavajući desert
Ovaj super recept sa jagodama oduzet će ti najviše 20 minuta za pripremu, a nakon toga uživat ćeš u okusu. Glavni sastojak su svježe jagode koje možemo pronaći na tržnicama i u trgovinama po sada već prihvatljivim cijenama. Prije same pripreme najbitnije je da dobro opereš jagode i zaobiđeš one trule - ove ih godine ima podosta zbog mnogo kiše. Potrebno ti je samo par sastojaka, a super je što kremu možeš iskoristiti i za kolač s jagodama.
Sastojci:
- 500 gr jagoda za kremu + 200 gr za ukrašavanje
- 100 gr šećera
- 200 gr vrhnja za šlag
- 400 gr punomasnog čvrstog jogurta
- listići mente
Priprema:
1. Operi jagode, očisti ih i nareži - tako ćeš provjeriti i jesu li lijepe i zdrave i iznutra. Narezane komadiće zajedno sa šećerom stavi kuhati s malo vode u posudu.
2. Kuhaj oko pet minuta kako bi jagode omekšale. Makni posudu sa štednjaka i štapnim mikserom od jagoda napravi pire.
3. Pire od jagoda pomiješaj s jogurtom. Mikserom istuci šlagi pa ga umiješaj u smjesu.
4. Kremu stavi na dva sata u hladnjak, a zatim je izvadi, stavi u posude i ukrasi po želji narezanim jagodama i/ili listićma mente i ovaj brzi desert bez pečenja je gotov.
Savjet:
Želiš li koristiti kremu od jagode kao preljev za kolače, umjesto jogurta, koristi kiselo vrhnje ili mileram. Na taj način će krema biti kompaktnija.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.