Life&style 01. lipnja 2019.

Ovo je najbrži proljetni desert: jesi li probala preukusnu kremu od jagoda?

Instagram/Jenlyn Rodriguez.
  • U desertima od jagoda možemo uživati još tjedan, dva, a onda će sezona ovog voća proći
  • Krema od jagoda je desert sam za sebe, a može se koristiti i kao krema ili preljev za kolače
  • Jede se dobro ohlađena - idealno za tople dane kada nam treba osvježavajući desert

Ovaj super recept sa jagodama oduzet će ti najviše 20 minuta za pripremu, a nakon toga uživat ćeš u okusu. Glavni sastojak su svježe jagode koje možemo pronaći na tržnicama i u trgovinama po sada već prihvatljivim cijenama.  Prije same pripreme najbitnije je da dobro opereš jagode i zaobiđeš one trule - ove ih godine ima podosta zbog mnogo kiše. Potrebno ti je samo par sastojaka, a super je što kremu možeš iskoristiti  i za kolač s jagodama

 | Autor: shutterstock shutterstock  

Sastojci:

  • 500 gr jagoda za kremu + 200 gr za ukrašavanje
  • 100 gr šećera
  • 200 gr vrhnja za šlag
  • 400 gr punomasnog čvrstog jogurta
  • listići mente

Možda vas zanima... Prave jagode ili "umjetne" - kako znati što kupuješ? Rubrika Life&style Life&style

Priprema:

1. Operi jagode, očisti ih i nareži - tako ćeš provjeriti i jesu li lijepe i zdrave i iznutra. Narezane komadiće zajedno sa šećerom stavi kuhati s malo vode u posudu.

2. Kuhaj oko pet minuta kako bi jagode omekšale. Makni posudu sa štednjaka i štapnim mikserom od jagoda napravi pire.

3. Pire od jagoda pomiješaj s jogurtom. Mikserom istuci šlagi pa ga umiješaj u smjesu.

4. Kremu stavi na dva sata u hladnjak, a zatim je izvadi, stavi u posude i ukrasi po želji narezanim jagodama i/ili listićma mente i ovaj brzi desert bez pečenja je gotov.

Savjet:

Želiš li koristiti kremu od jagode kao preljev za kolače, umjesto jogurta, koristi kiselo vrhnje ili mileram. Na taj način će krema biti kompaktnija.

Komentari 0