- Jedva smo dočekali sezonu jagoda i u njima maksimalno uživamo
- Svježe su neodoljive, a tek u desertima...
- Za ovaj jednostavan recept neće ti trebati pećnica, a ni puno vremena
Još jedan razlog zašto se veselimo proljeću svakako su i plodovi čija je ovo sezona. Tako je i s jagodama, apsolutno ih obožavamo. Ovo voće iz porodice ruža volimo jesti samo, sa šlagom, sladoledom, ali i u raznim desertima. Upravo ti zato donosimo jedan brzi i jednostavni recept za desert koji nije potrebno peći, vrlo je osvježavajuć i lagan, a idealan je za proljetna druženja.
Sastojci:
- 200 gr suhih keksa
- 1 dl preprženih badema ili lješnjaka
- 100 gr otopljenog maslaca
- 3 dl slatkog vrhnja
- 3 dl kiselog vrhnja
- 150 gr šećera u prahu
- 10 gr želatine u prahu ( + 6 žlica hladne vode za natopiti)
- 3 žlice soka od limuna
- 500 gr jagoda
Priprema:
1. Samelji kekse te ih zajedno s bademima pomiješaj s otopljenim maslacem. Kad dobiješ jednoličnu smjesu, utisni ju u kalup promjera 22 centimetra koji si prethodno namazala maslacem. Podlogu ostavi da se ohladi u hladnjaku dok pripremiš ostale sastojke.
2. Želatinu natopi sa 6 žlica hladne vode i pusti da nabubri.
3. U zdjeli pomiješaj slatko vrhnje i šećer u prahu, a zatim dodaj kiselo vrhnje i sok od limuna i dobro promiješaj dok se smjesa ne sjedini.
4. Nabubrenu želatinu prebaci u lončić te ju otopi na štednjaku. Kad se otopi, dodaj ju prethodno napravljenoj smjesi od slatkog i kiselog vrhnja, šećera u prahu te soka od limuna.
5. Cijele jagodne stavi na ohlađenu podlogu od keksa te ih zatim prelij smjesom i stavi u hladnjak da se torta ohladi.
6. Prije posluživanju možeš ju ukrasiti jagodama, šlagom ili dodatkom po izboru.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.