Life&style

Ovo je najbolji recept za popečke od tikvica - potrebna su ti samo četiri sastojka, a nemasni su i tako ukusni

  • U potrazi si za ukusnim receptom koji je jednostavan za pripremu te ne zahtjeva izdvajanje puno vremena
  • Trebala bi isprobati klasične popečke od tikvica za čiju su ti pripremu potrebna samo četiri sastojka
  • Možeš ih konzumirati tople ili hladne, a tako se sjajno slažu uz sezonsku saltu ili čašicu kiselog vrhnja


Tikvice su mnogima omiljeno povrće, a to ne čudi budući da su iznimno ukusne, a istovremeno ih je tako lako pripremiti. Jedno od najpoznatijih jela čija su glavna zvijezda tikvice su zasigurno popečci. Jedno jelo, a toliko raznolikosti! Možeš ih pripremiti kao samostalni obrok uz koji ćeš poslužiti jaja na oko ili sezonsku salatu, kao prilog ili kao užinu koja se tako sjajno slaže uz čašicu jogurta ili kiselog vrhnja. Jednako su fini za prizalogajiti kad se na stolu nađu još vrući, ali i kada odstoje te postanu zamaman hladni zalogaj.

Također, prigodni su za "eksperimentiranje" pa u smjesu možeš dodati i drugo povrće, poput luka, češnjaka i blitve, ali i različite sireve. Ipak, ovoga puta mi ti donosimo recept za klasične popečke za čiju su pripremu potrebna samo četiri sastojka te 25 minuta tvoga vremena.

 | Autor:

Možda vas zanima Sezona je tikvica! Postoji genijalan način kojim ćeš im produljiti svježinu i sačuvati ih za cijelu godinu Rubrika Life&style Life&style


Potrebni sastojci: 

300 g tikvica

50 g sira 

100 g glatkog brašna

2 jaja

sol i papar

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Možda vas zanima Pozdravi proljeće i razveseli ukućane s ukusnom pitom od tikvica, maslina i feta sira Rubrika Life&style Life&style

Priprema

Tikvice operi, oguli i naribaj te ih blago nasoljene ostavi da odstoje 5 minuta. Potom ih stavi u zdjelu te im dodaj naribani meki sir, jaja, brašno te sol i papar po želji. Sve zajedno pomiješaj da bi dobila kompaktnu smjesu, a ako je prerijetka u nju možeš dodati još brašna. S druge strane, ako je smjesa pregusta možeš dodati malo mlijeka da ju razrijediš. Tako pripremljenu smjesu ostavi da odstoji nekih 10 minuta.

Nakon što smjesa odstoji, možeš početi s prženjem popečaka. Na srednje jakoj vatri zagrij ulje te u njega dodaj smjesu od tikvica koju ćeš žlicom oblikovati u popečke.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Možda vas zanima Doznaj što sve tikvice rade tvom tijelu pa isprobaj recept za prefinu, jednostavnu pitu s tikvicama Rubrika Life&style Life&style

Dodatni savjet:

Pečene popečke stavi na papirnati ručnik kako bi uklonila višak masnoće. Možeš ih poslužiti tople ili hladne te servirati uz malo kiselog vrhnja. A ako ti je prilikom pripreme ostalo smjese koju nisi iskoristila, ništa zato! Višak smjese posoli i stavi u hladnjak u posudi koju ćeš prekriti prozirnom folijom. Tako skladištena, smjesa može u frižideru stajati nekoliko dana. Ipak, bolje ju je što prije pripremiti jer s vremenom može izgubiti konzistenciju i postati vodenasta.

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0