Life&style 10. veljače 2020.

Ovih 8 znakova otkriva da je tvoj pas ljut na tebe - a ponekad je riječ i o sitnicama

Shutterstock/Instagram.
  • Jednako kao i mi ljudi, tako se i tvoj pas može naljutiti
  • OK, tvoj četveronožac neće zalupiti vratima ili vikati na tebe, ali će ti svakako dati do znanja da mu nešto ne odgovara
  • Pogledaj na koje načine ti pas pokazuje da je ljut na tebe

Ne postoji kućni ljubimac s kojim imamo užu vezu – pas tu definitivno prednjači. Ne kaže se bez razloga da je najbolji čovjekov prijatelj. Sigurno ti je poznato njegovo skakanje, trčanje, mahanje repom, valjanje po podu i cviljenje od sreće kad te ugleda – sreća koju pas pokazuje očita je. Međutim, tvoj ljubimac može imati i loš dan te ga sitnice mogu naljutiti. Evo na što trebaš paziti kad je ljut…

Oprez: neki od ovih znakova ne znače odmah da je tvoj četveronožac ljut na tebe. Na primjer, mogu značiti da ima bolove. Ako se duže vrijeme ponaša čudno ili mu se ponašanje jako mijenja, onda svakako potraži pomoć veterinara!

1. Spuštene uši

Položaj ušiju psa otkriva njegovo raspoloženje. Ako su mu uši spuštene, želi ti reći da mu se ne sviđa to što mu radiš ili se neugodno osjeća. Međutim, spuštene uši mogu biti znak podređenosti ili straha. Uvijek dodatno pazi na druge znakove tijela svog ljubimca.

via GIPHY

2. Pas mokri na tvoje stvari

Napravila si nešto što se ne sviđa tvom psu? Bez brige – dat će ti to do znanja. Naime, tvoj pas dobro zna koje su tvoje omiljene cipele – pa će se pomokriti na njih ili ih izgristi. Međutim, prije nego se naljutiš, pogledaj ima li tvoj ljubimac dovoljno svojih igračaka (na kojima se inače može ispuhati).

via GIPHY

3. Okreće pogled od tebe

Ako je neka osoba ljuta na tebe, ne želi te gledati i vjerojatno još okreće očima. Tvoj četveronožac će pogledati u stranu ako ga pokušaš pogledati u oči. Tako pokazuje svoje nezadovoljstvo. Pokušaj mirno i tiho razgovarati s njim. A sigurno će pomoći i njegova omiljena slastica i malo maženja…

Možda vas zanima... 5 dokaza da je tvoj pas jaaaako pametan i zapravo te vrti oko malog prsta Rubrika Life&style Life&style

 

4. Tvrdoglav je

Svakoj od nas je to sigurno poznato – odjednom te pas više ne sluša. Ignorira svaku tvoju naredbu. Izgleda kao da ti želi reći: „Mogu te čuti, ali sada sam ljut na tebe i jednostavno ću te ignorirati!“ Prije nego se naljutiš na svog psa, pokušaj opustiti situaciju. Uglavnom će ga brzo proći i pokazat će ti koliko te voli.

via GIPHY

5. Mirno stoji

Ako je tvoj pas doista ljut, ukočit će se i neće se pomaknuti s mjesta. Budi oprezna! Pazi na njegove uši i pogled. Tvoj pas ti signalizira: „Pusti me na miru i nemoj mi se približavati!“ Najbolje da mu daš slobodnog prostora kako situacija ne bi bolno završila za tebe.

anketa | Autor: miss7 miss7

6. Uskraćuje ljubav

Tvoj ljubimac točno zna kako će ti pokazati kad baš nije presretan s tobom. Ako bježi od tebe, drži odstojanje ili se izmiče kad ga želiš pomilovati, možeš biti sigurna da nešto nije OK. Ono što ti nikako neće pomoći: nemoj trčati za njim, uvijek će biti brži od tebe. Sjedni i čekaj dok bude spreman na pomirenje – teško će dugo vremena izdržati bez milovanja.

via GIPHY

7. Reži

Jasnije ne može. Ako tvoj pas reži na tebe, onda trebaš prestati raditi to što radiš. Osim toga, ne smiješ ga ukoriti, jer ti svojim ponašanjem pokazuje kako mu je jako neugodno. Ako imaš osjećaj da se često tako ponaša – savjetuj se s trenerom pasa.

via GIPHY

8. Ima napad bijesa

Odjednom se ponaša kao bijesna zvijer. Kako bi te epizode bile sve rjeđe, pokušaj psa držati dalje od uzroka stresa te mu omogući puno akcije i slobodnog prostora. Napadi bijesa u pravilu brzo prođu. Međutim, ako su učestali, potraži pomoć profesionalnog trenera pasa.

via GIPHY

POGLEDAJ PETU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": FOTOGRAF I GLAZBA
 

 

 

Komentari 0